Buzz

O «Συλλέκτης» του Θοδωρή Βουρνά ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του

στα 10

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο που μας πέρασε τα γυρίσματα της νέας ταινίας μικρού μήκους του Θοδωρή Βουρνά, «Συλλέκτης», με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Λιακόπουλο, Νεφέλη Παπαδερού και Μιχάλη Οικονόμου.

O «Συλλέκτης» του Θοδωρή Βουρνά ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του

«Αγαπάμε αυτό που θαυμάζουμε. Κι αυτό που θαυμάζουμε θέλουμε να το αποκτήσουμε».

Ο «Συλλέκτης» είναι η νέα ταινία μικρού μήκους του Θοδωρή Βουρνά σε σενάριο της Κατερίνας Βαϊμάκη με τους ηθοποιούς Δημήτρη Λιακόπουλο, Νεφέλη Παπαδερού και Μιχάλη Οικονόμου. Είναι η δεύτερη συνεργασία της σεναριογράφου και του σκηνοθέτη με τον Δημήτρη Λιακόπουλο μετά την ταινία «Στην Αλλη Οχθη» που γυρίστηκε το 2012 και συμμετείχε σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού κερδίζοντας θετικές κριτικές και διακρίσεις.

Ο «Συλλέκτης» βραβεύτηκε πρόσφατα στο διαγωνισμό σεναρίου το London Greek Film Festival στη κατηγορία καλύτερο σενάριο για ταινία μικρού μήκους. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια, το Μεταξουργείο και το Κεραμεικό.

Διαβάστε ακόμα: Φεστιβάλ Δράμας 2016: «Θεατής» του Θοδωρή Βουρνά

collector

collector

collector

collector

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας

«Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν η τέχνη αντιγράφει τη ζωή ή το ακριβώς αντίθετο».

Οταν ο Συλλέκτης εντοπίζει σε κάποιον ένα χαρακτηριστικό που θαυμάζει, πρέπει να το αποκτήσει. Ο τρόπος του σύντομος και αποτελεσματικός. Τον σκοτώνει. Φροντίζει όμως πάντα να κρατήσει ένα αναμνηστικό. Ένα αντικείμενο σχεδόν ασήμαντο, που περνάει απαρατήρητο από το ανυποψίαστο μάτι : έναν αναπτήρα, μια πένα, ένα ρολόι. Οταν ο Αγγελος (Μιχάλης Οικονόμου) αρχίζει να υποψιάζεται τον Αλέξη (Δημήτρη Λιακόπουλο), πρέπει να τον γνωρίσει. Γίνεται ευθύς ο κεντρικός του ήρωας. Δεν τον φοβάται. Τον θαυμάζει. Και είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να μην απομυθοποιηθεί η εικόνα του. Οταν ο Αλέξης γνωρίζει την Ειρήνη (Νεφέλη Παπαδερού), αλλάζει. Χαμογελάει περισσότερο. Η Ειρήνη μπαίνει στην τακτοποιημένη ζωή του και τον κάνει να καταλάβει ότι στις σχέσεις των ανθρώπων «ο χρόνος είναι το κλειδί». Οταν όμως ο Αγγελος συναντήσει τον Αλέξη; Τι θα συμβεί τότε;

collector

collector

collector

collector

Συντελεστές

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Λιακόπουλος, Μιχάλης Οικονόμου, Νεφέλη Παπαδερού, Χρήστος Καπενής | Σχεδιασμός Παραγωγής: Γιάννης Δούμας | Διεύθυνση Παραγωγής: Ιωάννης Νικολέττος | Βοηθός Σκηνοθέτη: Σελήνη Παπαγεωργίου | Διευθυντής Φωτογραφίας: Φανούρης Καζάκης | Ηχοληψία: Αντώνης Ζερβός | Μοντάζ: Γιώργος Τσιρογιάννης | Σενάριο: Κατερίνα Βαϊμάκη | Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς | Παραγωγή: Direct Productions, Protasis Productions | Φωτογραφίες backstage: Γιάννης Πρίφτης

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και την πορεία της στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

collector

collector

collector

collector