Άποψη

Best of 2015: Η χρονιά που ο Ανταμ Ντράιβερ σήκωσε τα βάρη του

στα 10

Μέχρι το τέλος του 2015, το Flix θα ανατρέχει σε πρόσωπα, γεγονότα, φαινόμενα, εκπλήξεις, επιρροές, τάσεις της κινηματογραφικής χρονιάς που τελειώνει. Σήμερα αναγορεύουμε το 2015 σε «χρονιά Ανταμ Ντράιβερ».

Best of 2015: Η χρονιά που ο Ανταμ Ντράιβερ σήκωσε τα βάρη του
φωτογράφιση της Ανι Λίμποβιτς για τη Vogue

Ο Ανταμ Ντράιβερ είναι αλλόκοτος. Πολύ ψηλός, πολύ λεπτός, ένας τιραμόλας που ξέρουμε (από εκείνο το επεισόδιο που έτρεχε στο «Girls») ότι δεν είναι άχαρος. Οσο τον βλέπαμε, πριν λίγα χρόνια, να υποδύεται τον Ανταμ στη σειρά της Λίνα Ντάναμ, θα πιστεύαμε κι ότι ήταν ένα νεοϋορκέζικο ρεμάλι που πέρναγε το χρόνο του μπροστά στην κάμερα χωρίς καμιά περαιτέρω φιλοδοξία. Αλλά όχι, ο Ανταμ Ντράιβερ έχει και ταλέντο και αύρα και ουαί κι αλλίμονο αν ξανά κάποιος αναφερθεί σ' αυτόν ως «ο Ανταμ του "Girls"». Γιος μιας γραμματέως σε δικηγορικό γραφείο κι ενός Ευαγγελιστή, μεγαλωμένος στην Ιντιάνα, πολέμησε δυο χρόνια εθελοντικά στο Αφγανιστάν, πριν τα παρατήσει και ξεκινήσει τις σπουδές του στην Juilliard της Νέας Υόρκης.

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

ανταμ ντράιβερ 607

Το 2015 τον βρήκε ήδη μ' ένα πολύ μεγάλο, πολύ κινηματογραφικό βραβείο, το Coppa Volpi του Φεστιβάλ Βενετίας (μαζί με τη συμπρωταγωνίστριά του, Αλμπα Ρορβάκερ), για τις «Πεινασμένες Καρδιές» του Σαβέριο Κονστάντζο. Από το καλλιτενικό ευρωπαϊκό σινεμά μεταπήδησε μ' ευκολία στο αυθεντικό αμερικανικό ανεξάρτητο, στο «Οσο Είμαστε Νέοι» του Νόα Μπόμπακ, υποδυόμενος τον πιο αληθοφανή και πιο εκνευριστικό νεοϋορκέζο hipster του σινεμά. Κι από εκεί κάνει, σε λίγες μέρες, το μεγάλο άλμα στο πιο-εμπορική-υπερπαραγωγή-δεν-υπάρχει «Star Wars: The Force Awakens» του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, όπου θα υποδυθεί τη νέα απειλή του Πολέμου των Αστρων, τον Kylo Ren.

Αργά και διακριτικά, με στιλ και ήσυχη δύναμη, ο Ανταμ Ντράιβερ στρώνει την καριέρα του. Η επιτυχία της είναι προφανής από τις ταινίες όπου θα τον δούμε το 2016: «Silence» του Μάρτιν Σκορσέζε, «Midnight Special» του Τζεφ Νίκολς και «Paterson» του Τζιμ Τζάρμους. Κι ίσως ένας Λεός Καράξ για ατμόσφαιρα (διαβάστε περισσότερα). Καθόλου άσχημα για ένα αλλόκοτο αγόρι που όχι απλώς το 2015 ήταν η χρονιά του, αλλά δική του θα είναι κι η επόμενη δεκαετία.

Περισσότερα Best of 2015:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!