Ενημέρωση

10 ταινίες που περιμένουμε να δούμε τον Αύγουστο στα θερινά

στα 10

Οπου κι αν βρίσκεστε τον Αύγουστο, σε ένα θερινό δίπλα σας παίζει μια ταινία που ταιριάζει στον πιο «καυτό» μήνα του καλοκαιριού.

Flix Team
10 ταινίες που περιμένουμε να δούμε τον Αύγουστο στα θερινά

Πληθώρα ταινιών συνεχίζουν την έξοδό τους στις ελληνικές (θερινές) αίθουσες και τον Αύγουστο. Ακολουθεί μια ενδεικτική δεκάδα από τίτλους που αναμένουμε και σχεδόν ανυπομονούμε να δούμε σε ένα θερινό δίπλα μας.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!

bullet train

Bullet Train του Ντέιβιντ Λιτς
4 Αυγούστου

O Ladybug είναι ένας κάπως κακότυχος δολοφόνος που είναι αποφασισμένος αυτή τη φορά να κάνει τη δουλειά του με την ησυχία του μετά από σειρά αποτυχιών. Η μοίρα, όμως, έχει τα δικά της σχέδια και έτσι η τελευταία αποστολή του Ladybug τον φέρνει σε μια ξέφρενη πορεία σύγκρουσης με φονικούς αντιπάλους από όλη την υφήλιο-όλοι με σχετικούς, αλλά αντικρουόμενους σκοπούς- πάνω στο πιο γρήγορο τρένο του κόσμου, με ένα βασικό σκοπό. Να βρει έναν τρόπο να κατέβει από αυτό το τρένο.

Κωμωδία δράσης από τον σκηνοθέτη του «Deadpool» με all-star cast που ηγείται ο Μπραντ Πιτ.

atlantic city

Atlantic City του Λουί Μαλ
4 Αυγούστου

Ο Λου, ένας ηλικιωμένος πρώην γκάνγκστερ ζει στην ίδια πολυκατοικία με τη Σάλι, μια νεαρή σερβιτόρα που ονειρεύεται να γίνει ντίλερ σε καζίνο. Ο μπλεγμένος με το εμπόριο ναρκωτικών πρώην άντρας της Σάλι και η τοπική μαφία θα δοκιμάσουν τα όρια της φαντασιοπληξίας, της ειλικρίνειας, της μοναξιάς και τελικά του αυτοσεβασμού των ηρώων στην παρηκμασμένη Atlantic City...

Χρυσός Λέοντας στο Φεστιβάλ Βενετίας, υποψηφιότητες για Οσκαρ και ένα μυθικό πρωταγωνιστικό ζευγάρι στο αταξινόμητο φιλμ του Λουί Μαλ από το 1980. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

official competition

Επίσημη Συμμετοχή των Μαριάνο Κον, Γκαστόν Ντουπράτ
4 Αυγούστου

Eνας δισεκατομμυριούχος αποφασίζει παρορμητικά να γίνει ο παραγωγός μιας εμβληματικής ταινίας και απαιτεί να έχει τους καλύτερους συντελεστές. Καταρχάς προσλαμβάνεται η αναγνωρισμένη σκηνοθέτις Λόλα Κουέβας για ναηγηθεί του φιλόδοξου εγχειρήματος. Επειτα το all-star castολοκληρώνουν δυο κορυφαίοι ηθοποιοί με μεγάλα ταλέντα και ακόμα μεγαλύτερα «εγώ» : ο καρδιοκατακτητής από το Χόλιγουντ Φελίξ Ριβέρο και ο ριζοσπαστικός θεατρικός πρωταγωνιστής Ιβάν Τόρες. Και οι δύο είναι θρύλοι αλλά όχι ακριβώς οι καλύτεροι φίλοι. Μέσα από μια σειρά εκκεντρικές δοκιμασίες που θέτει η Λόλα, θα πρέπει ο Φελίξ και ο Ιβάν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο ο έναςτον άλλο, αλλά και την ίδια τους την φήμη. Ποιος θα καταφέρει να παραμείνει όταν τελικά η κάμερα θα ξεκινήσει αν γράφει.

Κωμωδία παρασκηνίων για το σινεμά και τη διασημότητα με τους Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ και Οσκαρ Μαρτίνεζ.

il materiale

Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι του Σέρτζιο Καστελίτο
11 Αυγούστου

Ο Βιντσένζο μοιράζει τη ζωή του μεταξύ των καθηκόντων του στο βιβλιοπωλείο του σε μία γραφική γειτονιά του Παρισιού και της φροντίδας της έφηβης κόρης του, η οποία ζει απομονωμένη σε ένα δωμάτιο μετά από ένα τραγικό ατύχημα. Η μικρή δείχνει να έχει παραιτηθεί από τη ζωή, αδιαφορώντας για οποιαδήποτε επαφή με τον έξω κόσμο και επικοινωνία με τους γύρω της, παρά τις προσπάθειες του πατέρα της. Περιτριγυρισμένος από τις τόσες λογοτεχνικές ιστορίες που τόσο αγαπά, αλλά και ανήμπορος να αλλάξει την ψυχική κατάσταση της κόρης του, ο Βιντσένζο μοιάζει να περιμένει ένα θαύμα. Και το θαύμα αυτό έρχεται με τη μορφή της πληθωρικής, εκκεντρικής Γιολάντ (Μπερενίς Μπεζό), η οποία εισβάλλει μια μέρα στο βιβλιοπωλείο του σαν σίφουνας και ανατρέπει την ήσυχη ζωή του.

Η λογοτεχνία συναντά τον έρωτα και το σινεμά στην ταινία του Σέρτζιο Καστελίτο βασισμένο σε ένα από τα τελευταία σενάρια που έγραψε ο σπουδαίος Ετόρε Σκόλα.

anais

Οι Ερωτες της Αναΐς της Σαρλίν Μπουρζουά-Τακέτ
18 Αυγούστου

Η Αναḯς είναι τριάντα και δεν έχει λεφτά. Έχει έναν εραστή, αλλά δεν είναι σίγουρη αν τον αγαπά. Συναντά τον Ντανιέλ, που την ερωτεύεται αμέσως. Αλλά ο Ντανιέλ ζει με την Εμιλί, την οποία ερωτεύεται η Αναḯς. Αυτή είναι η ιστορία μιας ανήσυχης νέας γυναίκας και μιας βαθιάς επιθυμίας.

Γαλλικό σινεμά αλά νουβέλ βαγκ στο ντεμπούτο της Σαρλίν Μπουρζουά-Τακέτ με την Αναΐς Ντεμοουστιέ, την Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι και τον Ντενί Πονταλιντές.

Bridges of Madison County 607

Οι Γέφυρες του Μάντισον του Κλιντ Ιστγουντ
18 Αυγούστου

Ο Ρόμπερτ, ένας ταξιδευτής φωτογράφος για το National Geographic διασταυρώνεται τυχαία με την Ιταλοαμερικάνα Φραντζέσκα στην αγροτική Αϊόβα. Οι ζωές τους ανατρέπονται, οι ψευδαισθήσεις τους διαλύονται και βιώνουν έναν έρωτα σπάνιας και συνταρακτικής ομορφιάς.

Σε επανέκδοση μία από τις ωραιότερες ταινίες του Κλιντ Ιστγουντ, με τον ίδιο και την υποψήφια για Οσκαρ Μέριλ Στριπ.

Alcarràs

Οι Ροδακινιές του Αλκαράς της Κάρλα Σιμόν
25 Αυγούστου

Η οικογένεια Σολέ περνούσε κάθε καλοκαίρι μαζεύοντας τα ροδάκινα από τον οπωρώνα της στο Αλκαράς, ένα μικρό χωριό στην Ισπανία. Αλλά η φετινή σοδειά θα είναι μάλλον η τελευταία τους, καθώς αντιμετωπίζουν έξωση. Τα νέα σχέδια για τη γη περιλαμβάνουν την εκρίζωση των ροδακινιών και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, κάτι που προκαλεί ρήγμα στη άλλοτε σφιχτοδεμένη μεγάλη οικογένεια. Για πρώτη φορά αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον και κινδυνεύουν να χάσουν πολλά περισσότερα από το σπίτι τους.

Η ταινία της Κάρλα Σιμόν που κέρδισε τη Χρυσή Αρκτο στην Μπερλινάλε.

suspicion

Υποψίες του Αλφρεντ Χίτσκοκ
25 Αυγούστου

Eνας γοητευτικός playboy, ο Τζόνι, καταφέρνει να παντρευτείμια πλούσια νεαρή, τη Λίνα, η οποία ανακαλύπτει ότι είναιψεύτης, τζογαδόρος και απένταρος. Η Λίνα όμως αρχίζει να υποψιάζεται ότι εκτός από αυτά, είναι και δολοφόνος - και ίσως η ίδια να είναι το επόμενο θύμα του...

To κλασικό αριστούργημα του Αλφρεντ Χίτσκοκ, σε επανέκδοση με νέες αποκατεστημένες κόπιες.

nope

Ούτε Καν του Τζόρνταν Πιλ
25 Αυγούστου

Οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου φαραγγιού της ενδοχώρας στην Καλιφόρνια θα γίνουν μάρτυρες μιας ανείπωτης αποκάλυψης.

Η νέα ταινία του Τζόρνταν Πιλ («Τρέξε!», «Us») φιλοδοξεί να είναι το κινηματτογραφικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού.

ONE FLEW OVER THE CUCKOO'S NEST 607

Στη Φωλιά του Κούκου του Μίλος Φόρμαν
25 Αυγούστου

Oταν ο Ραντλ ΜακΜέρφι μεταφέρεται για αξιολόγηση από ένα συγκρότημα φυλακών σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα, υποθέτει ότι θα είναι σε ένα λιγότερο περιοριστικό περιβάλλον. Αλλά η νοσοκόμα Ράτσεντ διευθύνει την ψυχιατρική τους πτέρυγα με αυστηρή πειθαρχία, κρατώντας τους ασθενείς υποταγμένους μέσω κακοποιήσεων, φαρμακευτικής αγωγής και συνεδριών ηλεκτροσπασμοθεραπείας (θεραπευτικού ηλεκτροσόκ). Η μάχη μεταξύ του επαναστατημένου ΜακΜέρφι και της άκαμπτης Ράτσεντ σύντομα θα επηρεάσει όλους τους ασθενείς της πτέρυγας.

Η κλασική ταινία του Μίλος Φόρμαν με τον Τζακ Νίκολσον και την Λουίζ Φλέτσερ. Πέντε Οσκαρ, ανάμεσα στα οποία αυτά της Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες. Από τις 25 Αυγούστου στις αίθουσες.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!