Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2016: Το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών ανακοινώνει τη δική του 10άδα

στα 10

Εχοντας πετύχει το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας 19 φορές μέσα στα 26 χρόνια των βραβείων του, το Producers Guild of America έδωσε ανακοίνωσε τις φετινές υποψηφιότητές του, δίνοντας μια πρώτη πιθανή εικόνα των δέκα ταινιών που θα βρεθούν στις επιλογές της Ακαδημίας.

Oscars 2016: Το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών ανακοινώνει τη δική του 10άδα

Με αναμενόμενους τίτλους, αλλά και με εκπλήξεις στις παρουσίες και στις απουσίες από τη λίστα, το PGA, το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών, ανακοίνωσε τις υποψηφιότητές του για την καλύτερη ταινία του 2015, δίνοντας ένταση στην οσκαρική κούρσα. Το Σωματείο μοιάζει να μην αγάπησε ούτε το «Star Wars: The Force Awakens» του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, ούτε το «The Hateful Eight» του Κουέντιν Ταραντίνο, το οποίο γενικώς δεν έχει αναπτύξει momentum στα φετινά βραβεία. Αντίθετα, το PGA υπογραμμίζει απρόσμενα τόσο το «Ex Machina» του Αλεξ Γκάρλαντ, όσο και το «Straight Outta Compton» που, με τρόπο εκπληκτικό, από τη στιγμή που βγήκε στις αμερικανικές αίθουσες, εκπλήρωσε και ξεπέρασε κατά πολύ τις περιορισμένες λόγω θέματος προσδοκίες του. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις υποψηφιότητες του Producers Guild of America, που θ' απονείμει τα βραβεία του, όπως θα τα ψηφίσουν τα 6.000 μέλη του, στις 23 Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2016, Αυτές είναι οι 9 ταινίες που θα διεκδικήσουν το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Spotlight 607 Spotlight

Βραβείο "Darryl F. Zanuck" για την Καλύτερη Κινηματογραφική Παραγωγή

Anomalisa Anomalisa

Στην κατηγορία της Καλύτερης Παραγωγής Κινουμένων Σχεδίων υποψήφιες για το Βραβείο του Σωματείου Αμερικάνων Παραγωγών είναι οι εξής ταινίες:

Δείτε την πλήρη λίστα υποψηφιοτήτων του PGA σε κάθε κατηγορία εδώ.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: