Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2024: Οι Λάνθιμος Χούλιγκανς δίνουν τα δικά τους προγνωστικά για την Κυριακή

στα 10

Κυρίες και κύριοι αυτές είναι οι προβλέψεις των Λάνθιμος Χούλιγκανς - την ώρα που διαβάζετε αυτό το άρθρο ταξιδεύουν με πούλμαν για το ΛΑ για να βοηθήσουν με φωνές και κροτίδες να πάρει και τα 11 Οσκαρς ο Γιώργαρος.

Oscars 2024: Οι Λάνθιμος Χούλιγκανς δίνουν τα δικά τους προγνωστικά για την Κυριακή

Είμαστε οι Λάνθιμος Χούλιγκανς. Είμαστε οργανωμένοι οπαδοί του Γιώργου του Λάνθιμου και θα πάμε στο ΛΑ να σηκώσουμε μαζί και τα 11 Οσκαρ. Θα πάμε οδικώς με πούλμαν, θα φτάσουμε στο Κόντακ Θίατερ Κυριακή απόγευμα, θα μπούμε μέσα με ντου και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να αποτρέψουμε αδικίες σαν αυτές που είδαμε όλοι μας όταν ήταν υποψήφια η «Ευνοούμενη».

Θα έχουμε μαζί μας κροτίδες, καπνογόνα και κλακέτες και όλα αυτά θα τα χρησιμοποιήσουμε μόνο αν χρειαστεί, δηλαδή αν δεν τα πάρει όλα η ταινιάρα μας.

Για εσένα Γιώργο. Γιατί ήρθε η στιγμή. Γιατί ήμασταν μόνοι μας στις προβολές της Κινέττας..»

ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ

Γιώργαρε θα είμαστε εκεί, θα ακούς τα συνθήματά μας, τις κραυγές μας σε κάθε βραβείο που θα παίρνεις και μετά την απονομή θα τα πούμε στα μπουζούκια στο μαγαζί "Ακρόπολις" όπου θα βοηθήσουμε για να το γκρεμίσουμε.

Για εσένα Γιώργο. Γιατί ήρθε η στιγμή. Γιατί ήμασταν μόνοι μας στις προβολές της Κινέττας και του Κυνόδοντα και τώρα πλημμυρίζουν οι σινεμάδες από δήθεν φανς που ανακάλυψαν πόσο αλάνι είσαι. Γιατί Γιώργο εμείς σε αγαπάμε. Και κανένα όσκαρ να μην πάρεις θα σε λατρεύουμε. Απλά αν γίνει αυτό θα γκρεμίσουμε και το Κόντακ Θίατερ. Τα λέμε στο πούλμαν αδέρφια. ΛΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!

O δρόμος για τα Οσκαρ: Προγνωστικά, στατιστικά, ανατροπές, φαβορί και αουτσάιντερ στο ειδικό τμήμα του Flix για τα φετινά βραβεία Οσκαρ που ανανεώνεται συνεχώς

Lanthimos hools

ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

American Fiction
Ανατομία μιας Πτώσης
Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού
Η Ζώνη του Ενδιαφέροντος
Ο Μαέστρος
Barbie*
*
Oppenheimer

Τα Παιδιά του Χειμώνα
Περασμένες Ζωές
Poor Things

Λοιπόν. Εύκολη κατηγορία. Άνετη νίκη γιατί ουσιαστικά εδώ παίζουμε χωρίς αντίπαλο. Ο «Μαέστρος» καταρχάς είναι σειρά και εντάξει κάπου ώπα με τον Παπακαλιάτη.

Η «Barbie» είναι παιδικό, «Τα Παιδιά του Χειμώνα» είναι σαν φοιτητική ταινία που δεν είχανε λεφτά για locations και έκαναν όλη την ταινία σε ένα άδειο πανεπιστήμιο όταν λείπανε οι φοιτητές και το «Οπενχάιμερ» είναι του παιδιού που προσπαθεί να πάρει βραβεία κάνοντας ακαταλαβίστικες ταινίες μήπως μπερδευτεί η επιτροπή και κάποια στιγμή του το δώσουν κατα λάθος.

Οι υπόλοιπες ταινίες δεν χρειάζεται να αναλυθούν γιατί δεν συγκρίνονται καν με του Γιώργου, απλά έπρεπε να συμπληρωθεί δεκάδα και έβαλαν παλαίμαχους (Σκορσέζε παράτα το, ακόμα και ο Σπανούλης κάποια στιγμή αποσύρθηκε ρε μεγάλε) και «ενδιαφέρουσες ταινίες» που λένε και οι κουλτουριάρηδες.

Lanthimos hools

OΣΚΑΡ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ

Τζόναθαν Γκλέιζερ (Η Ζώνη του Ενδιαφέροντος)

Γιώργος Λάνθιμος (Poor Things)
Κρίστοφερ Νόλαν (Oppenheimer)
Μάρτιν Σκορσέζε (Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού)
Ζιστίν Τριέ (Ανατομία μιας Πτώσης)

Εδώ μετράνε και τα κονέ. Ο Νόλαν έχει άκρες και το ξέρουμε. Ο Σκορσέζε παίζει στο συναίσθημα επειδή όταν τα άξιζε δεν του τα έδιναν και τώρα του δίνουν κανένα που και που γιατί τον λυπούνται και γιατί τα Οσκαρ ανέκαθεν ήταν η αποθέωση του ενοχικού συνδρόμου. Ο Γκλέιζερ και η Τριέ είναι στο πάγκο για αλλαγή - αν κάποιος τραυματιστεί να ανέβουν αυτοί να παραλάβουν το Οσκαρ για λογαριασμό του. Αυτό το Οσκαρ είναι του Γιώργου, αν δεν του το δώσουν θα κάνουμε ντου και θα το πάρουμε εμείς να του το δώσουμε και θα κάνουμε και τελετή παράδοσης μέσα στο Κόντακ Θίατερ άμα γουστάρουμε με μουσικές, με λόγο, με κροτίδες, με απ’ όλα.

Αυτό το βραβείο το έχει ήδη στο σπίτι της η Εμα, της το δώσανε από πιο πριν γιατί 14 Μαρτίου παίζει Ολυμπιακός-ΠΑΟ στο Σεφ για την Ευρωλίγκα...»

Lanthimos hools

ΟΣΚΑΡ Α’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

Λίλι Γκλάντστοουν (Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού)
Κάρεϊ Μάλιγκαν (Ο Μαέστρος)
Ανέτ Μπένινγκ (Nyad)
Σάντρα Ούλερ (Ανατομία μιας Πτώσης)
Εμα Στόουν (Poor Things)

Εδώ να πούμε πως κρίμα τα κορίτσια τα άλλα που είναι συμπαθητικές αλλά τσάμπα τρέχουν αριστερά δεξιά στις απονομές. Αυτό το βραβείο το έχει ήδη στο σπίτι της η Εμα, της το δώσανε από πιο πριν γιατί 14 Μαρτίου παίζει Ολυμπιακός-ΠΑΟ στο Σεφ για την Ευρωλίγκα και δεν ήθελε να πηγαίνει LA-Αθήνα να βλέπει ντέρμπι με τζετ λαγκ και μπράβο στην Ακαδημία που αποδέχτηκε το αίτημά της.

Lanthimos hools

ΟΣΚΑΡ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ

American Fiction Κορντ Τζέφερσον

Η Ζώνη του Ενδιαφέροντος Τζόναθαν Γκλέιζερ
Barbie Νόα Μπόμπακ, Γκρέτα Γκέργουιγκ

Oppenheimer Κρίστοφερ Νόλαν

Poor Things Τόνι ΜακΝαμάρα


Διασκευασμένο σενάριο για σεμινάριο. ΜακΝαμάρα οε οε οε. Πάμε παρακάτω!

Μάρκο απλά να ξέρεις πως εμείς θα κάνουμε ντου και στην απονομή του A ανδρικού να στο δώσουμε και αυτό...»

Lanthimos hools

ΟΣΚΑΡ Β’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ

Ράιαν Γκόσλινγκ (Barbie)

Στέρλινγκ Κ. Μπράουν(American Fiction)
Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ (Oppenheimer)
Ρόμπερτ Ντε Νίρο (Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού)
Μαρκ Ράφαλο (Poor Things)

Εδώ έχουμε ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος γιατί ο Μάρκαρος ο παιχταράς ήταν πρωταγωνιστής και έπρεπε να είναι υποψήφιος για Α’ Ανδρικό Ρόλο, αλλά τα συμφέροντα έκαναν πάλι δουλίτσα. Πάνω κάτω έτρεχε ο άνθρωπος σε όλο τον κόσμο, την πήγε Γαλλία, την πήγε Αίγυπτο, την κυνήγησε όταν αυτή τον ξεπέρασε, τον σκότωσε γιατί την αγαπούσε, γιατί την είχε σαν μικρό παιδί κι όλα τα λάθη της τα συγχωρούσε, πικρή στιγμή μαζί του να μην δει. Μάρκο απλά να ξέρεις πως εμείς θα κάνουμε ντου και στην απονομή του A ανδρικού να στο δώσουμε και αυτό και εσύ δως το αν θες στον Νταφόε που έπαιζε όλη την ταινία με μια μούρη παραπάνω στη μούρη του και δεν έβγαλε κιχ να πούμε ο υπερπαίκτης, όχι σαν τον Τζιαμάτι που γκρίνιαζε σε όλη την ταινία.

Lanthimos hools

OΣΚΑΡ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Τζον Γουίλιαμς (Ο Indiana Jones και ο Δίσκος του Πεπρωμένου)
Λούντβιγκ Γκόρανσον (Oppenheimer)
Λόρα Κάρπμαν (American Fiction)

Ρόμπι Ρόμπερτσον (Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού)
Τζέρσκιν Φέντριξ (Poor Things)


Το πήραμε και αυτό πολύ απλά γιατί ο Χέντριξ είναι τεράστιος κιθαρίστας και έχει παίξει και στο Γούντστοκ και στην τελική δεν θα τα αναλύουμε όλα, δικό μας και αυτό.

Lanthimos hools

ΟΣΚΑΡ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού (Τζάκλιν Γουεστ)
Barbie (Τζάκλιν Ντάραν)

Napoleon (Τζάντι Γιέιτς, Ντέιβιντ Κρόσμαν)

Oppenheimer (Ελεν Μιρόζνικ)

Poor Things (Χόλι Γουάντινγκτον)

Οταν εμείς φτιάχναμε κοστούμια, οι άλλοι έφτιαχναν αποκριάτικες στολές για το Καρναβάλι του Μοσχάτου. Τι συζητάμε τώρα;

ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ

ΟΣΚΑΡ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Εντ Λάκμαν (El Conde)
Μάθιου Λίμπατικ (Ο Μαέστρος)
Ροντρίγκο Πριέτο (Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού)
Ρόμπι Ράιαν (Poor Things)
Χόιτε φαν Χόιτεμα (Oppenheimer)


Ηταν τόσο καλή η φωτογραφία του «Poor Things» που αν είναι δίκαιοι πρέπει να της δώσουν και το Οσκαρ του 2025. Οι υπόλοιποι ας μάθουν λίγο μπαλίτσα από τον Ρόμπι τον παιχταρά.

ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ

ΟΣΚΑΡ ΜΟΝΤΑΖ

Τζένιφερ Λέιμ(Oppenheimer)
Γιώργος Μαυροψαρίδης (Poor Things)
Λοράν Σενεσάλ(Ανατομία μιας Πτώσης)
Θέλμα Σκούνμεϊκερ (Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού)
Κέβιν Τεντ (Τα Παιδιά του Χειμώνα)

Τον Γιώργο τον καλύτερο μοντέρ αυτή τη στιγμή στον πλανήτη ξέρουμε όλοι ότι τον πολεμάνε επειδή είναι Ελληνας. Ομως πως τα πετσόκοψε έτσι τα πλάνα ο παιχταράς, δεν χάνεται αυτό το Οσκαρ, αλλά για να είμαστε σίγουροι πως δεν θα γίνει στραβή αν δεν το πάρει ο Γιώργος από την επιτροπή θα το πάρει από εμάς αφού το ψειρίσουμε από τη Θέλμα ή την Τζένιφερ.

Λονδίνο παλιό θες; Το φτιάξαμε. Πανεπιστήμιο παλιό; Το φτιάξαμε. Παρίσι; Μπουρδελάκι;»

ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ

ΟΣΚΑΡ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ

Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού (Τζακ Φισκ, Ανταμ Γουίλις)
Barbie (Σάρα Γκρίνγουντ, Κέιτι Σπένσερ)
Napoleon (Αρθουρ Μαξ, Ελι Γκριφ)

Oppenheimer (Ρουθ Ντε Ζονγκ, Κλερ Κόφμαν)
Poor Things (Τζέιμς Πράις, Σόνα Χιθ, Ζούζα Μίχαλεκ)

Λονδίνο παλιό θες; Το φτιάξαμε. Πανεπιστήμιο παλιό; Το φτιάξαμε. Παρίσι; Μπουρδελάκι; Πλοίο; Αίγυπτο; Τι άλλο θέλετε ρε αλήτες για να αποδώσετε δικαιοσύνη; Δεν ζητάμε χάρες, να πάρουμε αυτά που μας αξίζουν ζητάμε.

ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ

ΟΣΚΑΡ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΚΑΙ ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ

Golda
Ο Μαέστρος
Oppenheimer
Poor Things
Society of the Snow

Βλέπεις έναν Νταφόε με δύο μούρες. Μια Εμα με χτενίσματα για διαφήμιση μαλαχτικού να πούμε και σκέφτεσαι να το δώσεις αλλού; Θα φάτε μάπες και δεν θα σας αρέσει.

ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ

Τώρα όσον αφορά στα υπόλοιπα - δηλαδή σε αυτά που δεν υποψήφια η ταινιάρα, όσα μπορούμε θα τα ψειρίσουμε γιατί έχουμε προηγούμενα από την «Ευνοούμενη» που μόνο ευνοούμενη δεν ήταν στην κλοπή του αιώνα.

Ο στόχος είναι να έρθουμε πίσω με 15-16 Οσκαρ και αν γίνεται θα το κάνουμε αυτό χωρίς βία, μόνο με απειλές και άλλες τεχνικές τις οποίες δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε πριν από το βράδυ της Κυριακής.

ΛΑ ερχόμαστεεεε…

Θα μάθουμε πόσο μέσα έπεσαν οι Λάνθιμος Χούλιγκανς στην τελετή των βραβείων Οσκαρ 2024, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου, ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα.


Περισσότερες προβλέψεις (από το Flix αυτή τη φορά)


O δρόμος για τα Οσκαρ: Προγνωστικά, στατιστικά, ανατροπές, φαβορί και αουτσάιντερ στο ειδικό τμήμα του Flix για τα φετινά βραβεία Οσκαρ που ανανεώνεται συνεχώς