Buzz

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2013 από τους New York Times

στα 10

Παράλληλα με τις ενώσεις κριτικών στην Αμερική, συνεχίζεται και η ανασκόπηση της χρονιάς από τα σημαντικότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης παγκοσμίως. Εδώ οι επιλογές των New York Times για τις δέκα καλύτερες ταινίες του 2013.

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2013 από τους New York Times
Ο Οσκαρ Αϊζακ στο «IInside Llewyn Davis» των αδερφών Κοέν

Ηδη από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουμε διαβάσει τις επιλογές για τις καλύτερες ταινίες του 2013 από τα γαλλικά Cahiers du Cinema, από το βρετανικό Sight & Sound, από το βρετανικό Empire και από το TIME, συγκρίνοντας και αναλύοντας ποιες ήταν οι αγαπημένες ταινίες των κριτικών για μια χρονιά μοιρασμένη ανάμεσα στα μεγάλα blockbuster και τις μικρές ανεξάρτητες ταινίες.

Σειρά έχει τώρα ο Α.Ο. Σκοτ, ο κριτικός των New York Times που στη δεκάδα του τοποθετεί έξι ταινίες στο νούμερο 10, ξεχωρίζει τα ντοκιμαντέρ (βραβεύοντας το «The Act of Killing», το «Let the Fire Burn», το «The Square», το «Cutie and the Boxer» και το «Stories We Tell») και γράφει και την άποψή του για τη συνολική αποτίμηση της χρονιάς.

Διαβάστε εδώ όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την μέχρι τώρα προοσκαρική κούρσα

2 Ο Τζέιμς Γκαντολφίνι και η Τζούλια Ντρέιφους στο «Eκεί που Δεν το Περιμένεις»

Αναλυτικά οι 10 ταινίες του 2013 για τον A.O. Σκοτ:

  1. Inside Llewyn Davis των Τζόελ και Ιθαν Κοέν / «Μια μπαλάντα κακοτυχίας και χαραμισμένου ταλέντου που ήδη μοιάζει, όπως και η μουσική την οποία αποθεώνει, σαν να υπήρχε εδώ γύρω από πάντα».

  2. 12 Χρόνια Σκλάβος του Στιβ ΜακΚουίν / «Αυτη΄η ιστορία της αναζήτησης της ελευθερία ξετυλίγεται με απίστευτη καθαρότητα και αμεσότητα».

  3. Η Ζωή της Αντέλ του Αμπντελατίφ Κεσίς / «Το βραβευμένο στις Κάννες φιλμ του Αμπντελαντίφ Κεσίς μιλάει για το σεξ, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα: το φαγητό, τη δουλειά, την τέχνη, τις κοινωνικές τάξεις, την εκπαίδευση και ίσως, περισσότερο από οτιδήποτε για τη Γαλλία».

  4. Εκεί που Δεν το Περιμένεις της Νικόλ Χολοφσένερ / «Μια πλούσια και διεισδυτική έρευνα των ιδιαιτεροτήτων και των αντιφάσεων των σχέσεων και του να είσαι γονιός στην Αμερική του 21ου αιώνα».

  5. Α Touch of Sin του Ζία Ζάνγκε / «Ζωγραφίζει μια νηφάλια εικόνα της μοντέρνας Κίνας σαν ένα μέρος ανισοτήτων, απληστίας και αδιαφορίας».

  6. Ολα Χάθηκαν του Τζ. Σι. Τσάντορ / «Μια παλιά ιστορία - ο άνθρωπος απέναντι στα στοιχεία της φύσης - ειπωμένη μεγαλειωδώς και ανατριχιαστικά από τον Τζ. Σι. Τσάντορ».

  7. Frances Ha του Νόα Μπόμπακ / «Ενα γλυκό παραμύθι πριν κοιμηθείς για όλους τους ανήσυχους αυτού του αιώνα».

  8. Hannah Arendt της Μαργκαρέτε φον Τρότα / «Αυτοί που παραπονιούνται ότι οι ταινίες δεν ξέρουν στ' αλήθεια πως να σκέφτονται για τις ταινίες».

  9. The Butler του Λι Ντάνιελς / Ο Λι Ντάνιελς, όχι γνωστός για τα όρια του, μετατρέπει το πιο αγωνιώδες θέμα (το ρατσισμό) της Αμερικής σε μια όπερα άγριου μελοδράματος, κυνικού νατουραλισμού και πολιτικού camp».

  10. Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ του Μπαζ Λούρμαν

Ψηφίστε για τις δικές σας καλύτερες ταινίες του 2013 εδώ

Διαβάστε ακόμη:

Tags: best of 2013