Συνέντευξη

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Γιώργος Φουρτούνης

στα 10

Κάθε μέρα, μέχρι την απονομή των τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις 7 Μαΐου, οι υποψήφιοι συστήνονται μπροστά στην κάμερα του Flix.

Flix Team
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Γιώργος Φουρτούνης

Πρωτογνωρίσαμε τον Γιώργο Φουρτούνη το περασμένο καλοκαίρι, όταν επρόκειτο να συμμετάσχει με το «Πίστομα» στο Φεστιβάλ Δράμας. Τότε μας είχε πει, «δεν ξέρω πόσο σημαντική μπορεί να είναι η Δράμα, μιας και πολλές φορές είναι το πρώτο και το τελευταίο βήμα ενός κινηματογραφιστή». Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι, το «Πίστομα» πήρε πρώτο βραβείο μυθοπλασίας στη Δράμα και η ταινία και ο σκηνοθέτης της συνέχισαν το δημιουργικό κι επιτυχημένο ταξίδι τους.

Το «Πίστομα» είναι φέτος υποψήφιο στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους. Ο Γιώργος Φουρτούνης μίλησε στο Flix για… το τι σημαίνει «πίστομα» κυριολεκτικά, γιατί το ρήμα «γιορτάζω» τον παραπέμπει σε εμποροπανήγυρη και γιατί το «No Budget Story» θα μπορούσε να είναι η καλύτερη ταινία όλων των εποχών!

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες των φετινών τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα δοθούν σε τελετή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 7 Μαΐου.