Ενημέρωση

2014: Οι ταινίες που (δεν μπορούμε να) περιμένουμε να δούμε!

στα 10

Αποχαιρετώντας οριστικά το 2013, υποδεχόμαστε το νέο χρόνο με μερικές από τις ταινίες που θα απασχολήσουν το 2014 - ελπίζουμε όλες με την καλή έννοια.

2014: Οι ταινίες που (δεν μπορούμε να) περιμένουμε να δούμε!

Με υπόλοιπα ταινιών από το 2013 που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2014 και ένα ικανό αριθμό πολυαναμένομενων ταινιών που κανείς όμως δεν γνωρίζει με σιγουριά πως θα είναι έτοιμες και θα κάνουν πρεμιέρα μέχρι το Δεκέμβριο, η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει μερικούς τίτλους από τις ταινίες που δεν έχουμε δει και περιμένουμε σαν τρελοί και επιπλέον, που είναι σίγουρο πως θα δούμε μέσα στο 2014.

[Στη λίστα δεν περιλαμβάνονται ταινίες που έχουμε ήδη δει σε διεθνή φεστιβάλ ή άλλου και θα βγουν μέσα στο 2014 και οι ελληνικές ταινίες για τις οποίες θα αφιερώσουμε σύντομα ειδικό θέμα εδώ στο Flix.]

2

The Grand Budapest Hotel του Γουες Αντερσον

Νέα ταινία για τον Γουες Αντερσον μετά το «Moonrise Kingdom», με all-star cast από τους αγαπημένους της οικογένειάς του και παστέλ ταπετσαρία σε όλα τα δωμάτια ενός ξενοδοχείου φτιαγμένου για να παραμείνει πλήρες ακόμη και εκτός σεζόν. Παγκόσμια πρεμιέρα στο άνοιγμα της φετινής Berlinale στις 6 Φεβρουαρίου. (Διαβάστε και δείτε εδώ τα πάντα για το «The Grand Budapest Hotel»)

2

Interstellar του Κρίστοφερ Νόλαν

Χτυπώντας δυσθεώρητα ύψη φιλοδοξίας, ο Κρίστοφερ Νόλαν θα διηγηθεί την ιστορία του κόσμου (σχεδόν) από την αρχή σε μια ταινία που κάνει την αναμονή να μοιάζει με παραληρηματικό roller coaster μέχρι τα αποκαλυπτήρια της στο τέλος του 2014. (Διαβάστε εδώ και δείτε τα πάντα για το «Interstellar»)

2

Her του Σπάικ Τζόουνς

To «Electric Dreams» των 2010s, η ταινία που επιβεβαιώνει πως ο Τζόουνς αργεί, αλλά κάθε φορά που επιστρέφει παραδίδει αριστουργήματα που φέρνουν τα πάνω-κάτω στην οσκαρική κούρσα και κυρίως σε εκείνη τη μεριά του εγκεφάλου που απομνημονεύει το πραγματικά μοντέρνο σινεμά. (Διαβάστε εδώ και δείτε τα πάντα για το «Her»)

2

Noah του Ντάρεν Αρονόφσκι

Διανύοντας ήδη (από τις πρώτες εικόνες του) την απόσταση ανάμεσα στο φέσι και το μεγαλειώδες έπος, το «Noah» μένει να αποδείξει αν θα είναι για τους φανατικούς του Αρονόφσκι η «Βίβλος» του εμπορικού σινεμά που πλημμυρίζει από προσωπικό όραμα. Ιδωμεν... (Διαβάστε εδώ και δείτε τα πάντα για το «Noah»)

2

Gone Girl του Ντέιβιντ Φίντσερ

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ διασκευάζει το best seller της Τζίλιαν Φλιν, αλλά αυτό δεν θα ενδιέφερε κανέναν αν η πρόταση δεν ξεκινούσε με το όνομα του Ντέιβιντ Φίντσερ. Κάθε νέα του ταινία είναι κάτι που αξίζει πάντα να περιμένεις. (Διαβάστε εδώ και δείτε τα πάντα για το «Gone Girl»)

2

Big Eyes του Τιμ Μπάρτον

Οσο και αν μας έχει απογοητεύσει στο πρόσφατο παρελθόν, ο Τιμ Μπάρτον θα είναι για πάντα ένας σκηνοθέτης που θα περιμένουμε με αγωνία να δούμε σε κάθε του νέα ταινία. Εδώ, έχει το υλικό για κάτι πραγματικά σπουδαίο. Ελπίζουμε να σταθεί στο ύψος της ιστορίας του. (Διαβάστε και δείτε εδώ τα πάντα για το «Big Eyes»)

2

Maps to the Stars του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

Μετά το «Cosmopolis», δεν είμαστε σίγουροι αν περιμένουμε με την ίδια ανυπομονησία τη νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. Αλλά κάπου μέσα μας είμαστε σχεδόν σίγουροι πως αυτό το υπερρεαλιστικό φιλμ για τη διασημότητα και την ανθρώπινη απληστία ίσως να αξίζει τον κόπο. (Διαβάστε εδώ και δείτε περισσότερα για το «Map to the Stars»)

2

Jupiter Ascending των Αντι και Λάνα Γουατσόφσκι

Ας ξεχάσουμε προς στιγμήν το «Cloud Atlas» και ας επικεντρωθούμε σε ένα πρότζεκτ που αν πετύχει θα μπορούσε να είναι το τέλειο sci-fi φιλμ της χρονιάς, μια Χιονάτη χαμένη στο φουτουριστικό σύμπαν των πάλαι πότε πολλά υποσχόμενων δημιουργών του «Matrix». (Διαβάστε εδώ και δείτε περισσότερα για το «Jupiter Ascending»)

2

How to Catch a Monster του Ράιαν Γκόσλινγκ

Θα το περιμέναμε ακόμη και αν δεν το σκηνοθετούσε ο Ράιαν Γκόσλινγκ. Ψέματα! Είναι ο μοναδικός λόγος που το περιμένουμε, κυρίως για να δούμε πόσο μακριά θα φτάσει το wonder boy της εποχής μας και από ποιον «δάσκαλο» επηρεάστηκε πιο πολύ - ελπίζουμε όχι από τον Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν! (Διαβάστε εδώ και δείτε τα πάντα για το «How to Catch a Monster»)

2

Χ-Men: Days of Future Past του Μπράιαν Σίνγκερ

Ο Μπράιαν Σίνγκερ σκηνοθετεί τους αγαπημένους του μεταλλαγμένους υπερήρωες, ταξιδεύοντας στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον με την τέχνη ενός δημιουργού που ξέρει τη διαφορά ανάμεσα στο blockbuster και την καρδιά που μπορεί να κρύβει (όχι και τόσο) βαθιά μέσα του. (Διαβάστε και δείτε τα πάντα για το «X-Men: Days of Future Past)

2

Adieu au Langage του Ζαν-Λικ Γκονταρ

Δεν είναι ότι το περιμένεις ως μια ταινία που θα αγαπήσεις ή ένα φιλμ που θα αλλάξει (κατά τον πρότερο βίο του δημιουργού του) το σινεμά, αλλά αν ο μεγαλύτερος εν ζωή σκηνοθέτης στον κόσμο έχει καινούρια ταινία οφείλεις να ανυπομονείς. (Διαβάστε και δείτε τα πάντα για το «Adieu au Langage»)

2

The Monuments Men του Τζορτζ Κλούνεϊ

O Κλούνεϊ επιστρέφει στη θέση του σκηνοθέτη μετά το «Ides of March» με ένα πολεμικό-καλλιτεχνικό έπος που θα δούμε στην Ευρώπη για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Δεν είναι ότι δεν αντέχουμε να περιμένουμε, αλλά με κάποιον τρόπο είναι πάντα ευχάριστο να βλέπεις μια ταινία του Κλούνεϊ... (Δείτε και διαβάστε εδώ τα πάντα για το «The Monuments Men»)

2

Inherent Vice του Πολ Τόμας Αντερσον

O Πολ Τόμας Αντερσον διασκευάζει Τόμας Πίντσον με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ. Ναι. Και δεν θα χρειαζόμασταν κανένα άλλο διαπιστευτήριο για να περιμένουμε αυτήν την ταινία όπως παλιότερα περιμέναμε κάθε ταινία του Αντερσον. (Διαβάστε και δείτε εδώ τα πάντα για το «Inherent Vice»)

2

Jimmy's Hall του Κεν Λόουτς

Κανονικά δεν θα περίμενε κανείς με (υπερβολική) ανυπομονησία μια καινούρια ταινία από τον Κεν Λόουτς. Μόνο που το «Jimmy's Hall» είναι η τελευταία του - κατά πως δήλωσε ο ίδιος - και αυτό την ανεβάζει στην κλίμακα των ταινιών που θέλουμε να δούμε περισσότερο μέσα στο 2014. (Διαβάστε και δείτε εδώ τα πάντα για το «Jimmy's Hall»)

2

Guardians of the Galaxy του Τζέιμς Γκαν

Θεωρείται το «Avengers» του 2014, το «Star Wars» μιας ολότελα νέας γενιάς, η ταινία που τροφοδοτείται από το μεγαλύτερο hype των τελευταίων χρόνων. Βαριέστε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το δείτε. (Διαβάστε εδώ και δείτε τα πάντα για το «Guardians of the Galaxy»)

2

Knight of Cups του Τέρενς Μάλικ

Μπορεί το «To the Wonder» να μην βγήκε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες (εκτός αν σκάσει από το πουθενά μέσα στο 2014), η νέα - μουσική κατά τα φαινόμενα - ταινία του Τέρενς Μάλικ πρέπει λογικά να είναι έτοιμη και θεωρητικά είναι κάτι για να περιμένεις. Μέχρι να το δεις... (Διαβάστε και δείτε τα πάντα για το «Knight of Cups»)

2

Snowpiercer του Μπονγκ Τζουν-χο

Μπορεί η διαμάχη του για το final cut της αμερικανικής εξόδου με τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν να απειλεί την έξοδο του και στον υπόλοιπο πλανήτη, αλλά αυτό δεν μας κάνει λιγότερο περίεργους για μια ταινία που θα θέλαμε να επιβεβαιώσει το θαυμασμό που μας προκάλεσε ήδη από τις πρώτες της εικόνες. (Διαβάστε και δείτε εδώ τα πάντα για το «Snowpiercer»)

2

Magic in the Moonlight του Γουντι Αλεν

Μέχρι και πριν το «Θλιμμένη Τζάσμιν» δεν θα περιμέναμε ποτέ τόσο πολύ για μια ταινία του Γούντι Αλεν. Μετά από το «Θλιμμένη Τζάσμιν», θέλουμε να δούμε τη νέα του ταινία σαν τρελοί, ελπίζοντας πως με καλό lead-in θα καταφέρει να κρατήσει ψηλά τις προσδοκίες που ο ίδιος έχτισε. (Διαβάστε και δείτε τα πάντα για το «Magic in the Moonlight»)

2

Αγώνες Πείνας: Κοτσυφόκισσα του Φράνσις Λόρενς

Ακόμη δεν χωνέψαμε την τεράστια επιτυχία του δεύτερου «Αγώνες Πείνας» και το πρώτο μέρος της «Κοτσυφόκισσας» είναι έτοιμο για να κυκλοφορήσει μέσα στο 2014, ήδη με την ψήφο του αμερικάνικου κοινού ως η πιο πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς. (Οχι) μόνο για φανατικούς. (Διαβάστε και δείτε εδώ τα πάντα για την «Κοτσυφόκισσα»)

2

Nymph()maniac Part I & Part II του Λαρς φον Τρίερ

Η ταινία που περιμένει μέχρι και η μητέρα σας - χωρίς να το ξέρει. Σε δύο μέρη, προγραμματισμένα και για την Ελλάδα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, στην ταινία που ακόμη και όταν θα την έχουμε δει θα περιμένουμε κι άλλο... (Διαβάστε εδώ και δείτε τα πάντα για το «Nymph()maniac»)

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανασκόπηση του Flix για τα καλύτερα, τα χειρότερα και τα πιο περίεργα του 2013