Buzz

Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ ξεκίνησε τα γυρίσματα του «Maps to the Stars»

στα 10

Σε Τορόντο και Λος Αντζελες θα γίνουν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ «Maps to the Stars», που βρίσκει για ακόμη μια φορά τον Ρόμπερτ Πάτινσον μέσα σε μια λιμουζίνα...

Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ ξεκίνησε τα γυρίσματα του «Maps to the Stars»

Η επίσημη σύνοψη του «Maps to the Stars», της νέας ταινίας του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και της πρώτης που θα γυριστεί στην Αμερική, έχει ξεκινήσει τα γυρίσματά της σε Τορόντο και Λος Αντζελες και μιλάει για ένα «σύγχρονο παραμύθι που εξερευνά την εμμονή της κοινωνίας με τους celebrities».

Το φιλμ παρακολουθεί τη ζωή της οικογένειας Βάις. Τον πατέρα που τον υποδύεται ο Τζον Κιούζακ, ο οποίος είναι ψυχοθεραπευτής και διάσημος για τα βιβλία αυτοβοήθειας που τον έχουν κάνει εκατομμυριούχο. Τη μητέρα που είναι η Ολίβια Γουίλιαμς, μάνατζερ του 13χρονου γιου της, ενός τηλεοπτικού αστέρα ο οποίος έχει μόλις βγει από αποτοξίνωση. Και την κόρη που είναι η Μια Γουασικόφσκα, η οποία μόλις έχει βγει από ψυχιατρική κλινική και κάνει παρέα με έναν νέο ηθοποιό (αυτός είναι ο Ρόμπερτ Πάτινσον), ο οποίος δουλεύει ως οδηγός λιμουζίνας. Γύρω τους παρακολουθούμε ακόμη τη ζωή της Αβάνα, μια από τις ασθενείς του πατέρα της οικογένειας (την υποδύεται η Τζούλιαν Μουρ), η οποία είναι ηθοποιός και ονειρεύεται να γυρίσει ένα ριμέικ της ταινίας που έκανε την μητέρα της (την υποδύεται η Σάρα Γκέιντον) σταρ τη δεκαετία του '60 και η οποία μητέρα επιστρέφει στα όνειρα της κόρης της για να την καταδιώξει...

Το σενάριο ανήκει στον Μπρους Βάγκνερ, ο οποίος μετά την ολοκλήρωσή του το μετέφερε σε ένα βιβλίο με τίτλο «Dead Stars», την εποχή ακόμη που ο Κρόνενμπεργκ δεν μπορούσε να βρει χρηματοδότηση για να κάνει την ταινία, ενώ κανείς δεν ξέρει πόσο τυχαίο είναι πως η ταινία του γιου του Κρόνενμπεργκ, Μπράντον, με τίτλο «Antiviral» ασχολείται ακριβώς με το ίδιο θέμα.

2

«Το Χόλιγουντ είναι ένας κόσμος γοητευτικός και αποτρόπαιος την ίδια στιγμή και είναι ο συνδυασμός των δύο που τον κάνει τόσο ισχυρό. Το "Maps to the Stars" ειναι ακραίο. Δεν είναι μια μεγάλη εμπορική ταινία, αλλά ακόμη και ως ανεξάρτητη είναι μια δύσκολη ταινία. Είναι πολύ διαφορετική από το "Cosmopolis" αλλά και πολύ σατιρική», δηλώνει ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ για αυτό που ένας εκ τους παραγωγούς του φιλμ, ο Μάρτιν Κατζ, περιγράφει ως «μια εξωφρενική κωμωδία για τη σόου μπίζνες».

Εμείς το μόνο που ελπίζουμε είναι το «Maps to the Stars» να είναι όντως πολύ διαφορετικό από το «Cosmopolis», αλλά και το απογοητευτικό «A Dangerous Method» και να σημάνει τη μεγαλη επιστροφή του Κρόνενμπεργκ στο σινεμά που ξέρει να κάνει καλύτερα από όλους.

Θυμίζουμε πως ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ πρωταγωνιστεί στο «Body Art» του Λούκα Γκουντανίνο, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ντον ΛεΛίλο, ενώ όλα είναι έτοιμα για τη μεγαλύτερη έκθεση που έχει γίνει ποτέ πάνω στο έργο του, το διάσημο «The Cronenberg Project» που οργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.