Buzz

Πρωταγωνιστής του Τιμ Μπάρτον ... ο Κριστόφ Βαλτς!

στα 10

Ο Τιμ Μπάρτον θα σκηνοθετήσει τον Κριστόφ Βαλτς και την Εϊμι Ανταμς στο «Big Eyes», τη βιογραφική ταινία για το ζευγάρι ζωγράφων Γουόλτερ και Μάργκαρετ Κιν και τη διαβόητη σχέση τους.

Πρωταγωνιστής του Τιμ Μπάρτον ... ο Κριστόφ Βαλτς!

Ηταν γνωστό ότι ο Τιμ Μπάρτον είχε μπει δυναμικά στην παραγωγή του «Big Eyes», τη δραματική βιογραφία που ετοιμάζει ο Χάρβεϊ Γουάινστιν για την σκοτεινή ιστορία πίσω από το γάμο των ζωγράφων Μάργκαρετ και Γουόλτερ Κινγκ. Σήμερα όμως ανακοινώνει ότι θα αναλάβει ο ίδιος και τη σκηνοθεσία, με διαφορετικό σενάριο και διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Η Ριζ Γουίδερσπουν κι ο Ράιαν Ρέινολντς είχαν ανακοινωθεί ως η πρώτη επιλογή του στούντιο για την ταινία, σε μία βερσιόν του σεναρίου που δεν βρήκε ποτέ χρηματοδότηση. Ο Τιμ Μπάρτον λοιπόν επενέβη για να σώσει το πρότζεκτ του: και βάζει εαυτόν στη σκηνοθετική καρέκλα και φέρνει ένα δίδυμο, βαρύ πυροβολικό: ποιος αμφιβάλει ότι η οθόνη θα πάρει φωτιά με το ταλέντο εν τη ενώσει των Κριστόφ Βαλτς και Εϊμι Ανταμς;

Το «Big Eyes» αναφέρεται στους πίνακες της Μάργκαρετ Κινγκ που την έκαναν διάσημη στις δεκαετίες του 50 και του 60: γυναίκες και παιδιά με μεγάλα λυπημένα μάτια (κάτι που μετέπειτα επηρέασε και το σήμα κατατεθέν animation του Μπάρτον). Η ιστορία θέλει τους πίνακες αυτούς να είναι αποτέλεσμα της μεταχείρισης της ζωγράφου από τον άντρα της Γουόλτερ, επίσης καλλιτέχνη, ο οποίος την κλείδωνε στη σοφίτα για να της επιβάλει να ζωγραφίσει και να πουλάει τα έργα της ως δικά του. Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο και η διαμάχη των δικαιωμάτων κράτησε χρόνια και λύθηκε απλά: η Μάργκαρετ ζωγράφησε έναν πίνακα μπροστά σε δικαστές και ενόρκους, ενώ ο Γουόλτερ αρνήθηκε. Από το 1986 ήταν ελεύθερη να ζωγραφίζει με το όνομά της.

Ο Τιμ Μπάρτον, χρόνια θαυμαστής της Μάργκαρετ, της είχε μάλιστα παραγγείλει έναν πίνακα της πάλαι ποτέ συντρόφου και μούσας του, Λίζα Μαρί.

Το σενάριο της ταινίας έχουν αναλάβει οι Λάρι Καρασέφσκι και Σκοτ Αλεξάντερ - η ομάδα του Μπάρτον στο «Ed Wood».

Σκεφτείτε το: Μπάρτον, Βαλτς, Ανταμς και σενάριο με το πικρό φλέγμα του «Ed Wood». Εμείς τσιμπήσαμε πάντως...