Buzz

Ο Γιώργος Λάνθιμος λέει πως τον τρελαίνει η σεμνοτυφία γύρω από το σεξ στις ταινίες

στα 10

Ο Λάνθιμος συνεχίζει να υποστηρίζει πως οι ταινίες πρέπει να έχουν περισσότερο σεξ και γυμνό αντί βία και όπλα.

Ο Γιώργος Λάνθιμος λέει πως τον τρελαίνει η σεμνοτυφία γύρω από το σεξ στις ταινίες

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά τη δημοσιογραφική προβολή της ταινίας «Poor Things» στο φεστιβάλ της Βενετίας φέτος, ο Γιώργος Λάνθιμος αναφέρθηκε στο άφθονο σεξ της ταινίας λέγοντας πως γενικά «οι ταινίες θα έπρεπε να έχουν πολύ περισσότερο σεξ!»

Κάτι που συνεχίζει να στηρίζει στις συνεντεύξεις που δίνει για την προώθηση της ταινίας, λέγοντας πως νιώθει μπερδεμένος με την όλη αυτή σεμνοτυφία που περιβάλλει το σεξ στην οθόνη. Μιλώντας μαζί με την πρωταγωνίστριά του Εμα Στόουν στους The New York Times, ο Λάνθιμος είπε πως δεν υπήρχε κανένα απολύτως θέμα στο να βάλει στην ταινία του πολλές και γραφικές σκηνές σεξ.

«Για μένα δεν υπήρχε ποτέ κανένα θέμα. Το σεξ στις ταινίες, ή το γυμνό – απλά ποτέ δεν κατάλαβα την σεμνοτυφία γύρω από αυτά. Πάντα με τρελαίνει το πόσο φιλελεύθεροι είναι οι άνθρωποι για τη βία και πώς επιτρέπουν στους ανήλικους να τη βιώσουν με οποιονδήποτε τρόπο, και μετά είμαστε τόσο σεμνότυφοι για τη σεξουαλικότητα», ανέφερε ο Λάνθιμος.

Διαβάστε ακόμα: Η φωτογραφική βόλτα του Γιώργου Λάνθιμου και της Εμα Στόουν στις γειτονιές της Αθήνας

poor things

Ο Λάνθιμος πρόσθεσε σχετικά με τα γυρίσματα σεξουαλικών σκηνών ότι ήταν «απλώς πολύ οικείες» και ότι δεν είχε ακόμη και έναν χειριστή για τον ήχο για να κρατήσει το σετ όσο το δυνατόν πιο κλειστό. Η Στόουν πρόσθεσε σε αυτό πως «όποτε υπήρχε μια τέτοια σκηνή, ήταν μόνο τέσσερα άτομα στο σετ, εκτός από όποιον ηθοποιό μπορεί να ήταν εκεί μέσα. Ηταν ο Γιώργος και ο [διευθυντής φωτογραφίας] μας Ρόμπι Ράιαν — με έχει δει τόσες φορές γυμνή — και μετά ο Χέιλι [Γουίλιαμς, ο πρώτος βοηθός σκηνοθέτη] και η Ολγα [Αμπραμσον], η οποία ήταν υπεύθυνη για τη διατήρηση της εστίασης μιας λήψης σε εξέλιξη. Αυτό ήταν το σετ. Και επίσης, μια καταπληκτική συντονίστρια οικειότητας [η Ελ ΜακΑλπάιν].»

Πάντως η Στόουν είναι «περήφανη» για το ασύστολο σεξ που παρουσιάζεται στο «Poor Things» λέγοντας πως «αυτή είναι η Μπέλα. Δεν ντρέπεται για το σώμα της και τη σεξουαλικότητά της και για το ποια είναι, και είμαι τόσο περήφανη για αυτή την πτυχή της ταινίας».

Το «Poor Things» μεταφέρει στην οθόνη το σατιρικό μυθιστόρημα του Σκοτσέζου Αλισντερ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992 (στα ελληνικά έχει αποδοθεί ως «Χαμένα Κορμιά» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη). Η ιστορία, που εκτυλίσσεται στη βικτοριανή εποχή, αντικαθιστά το τέρας με την Μπέλα, μια όμορφη νεαρή νυμφομανή, η οποία, έγκυος ούσα, αυτοκτονεί για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της. Την Μπέλα επαναφέρει στη ζωή ένας εκκεντρικός αλλά ιδιοφυής επιστήμονας, ο Γκόντγουιν Μπάξτερ, δίνοντάς της, ωστόσο, το μυαλό ενός μωρού.

Το «Poor Things» θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες την 1η Ιανουαρίου 2024.