Buzz

«Yearbook»: Δείτε ένα από τα καλύτερα μικρού μήκους του 2014

στα 10

Κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο περασμένο φεστιβάλ του Sundance και θα σας κάνει να σκεφτείτε ξανά το νόημα της ζωής σας...

«Yearbook»: Δείτε ένα από τα καλύτερα μικρού μήκους του 2014

Γεννημένος στην Βραζιλία σκηνοθέτης του «Yearbook», Μπερνάντο Μπρίτο, εξηγεί πως το φιλμ του ξεκίνησε από τις δικές του προσωπικές διερωτήσεις για το αν υπάρχει νόημα σε όλο αυτό που ονομάζουμε ζωή και γιατί κανείς να ασχολείται με την τέχνη. Ποια ήταν η σημασία όλων όσων είχε κάνει μέχρι τότε.

«Δεν σήμαιναν τίποτα και πολύ γρήγορα οι άνθρωποι θα τα ξεχνούσαν. Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις την συνειδητοποίηση πως αυτό που κάνεις αυτό που είσαι, κανείς δεν θα το θυμάται 100, 200, 300 χρόνια από τώρα;».

yearbook 607

In short: Δείτε το «Deeper than Yesterday», μια από τις καλύτερες ταινίες μικρού μηκους των τελευταίων χρόνων

Κάπως έτσι ο Μπρίτο συνέλαβε την ιστορία ενός ανθρώπου που στο πρόσωπο μιας επικείμενης τραγωδίας, ενός εξωγήινου πυραύλου που θα φτάσει στη γη για να την καταστρέψει σε 17 χρόνια, αναλαμβάνει να καταγράψει την παρακαταθήκη της, όλους τους ανθρώπους που αξίζει να θυμάται το κομμάτι της ανθρωπότητας που θα επιβιώσει.

Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον αξιοσημείωτο; Τι κάνει μια πράξη σημαντική; Τι οφείλει να καταγραφεί και τι δεν πειράζει αν ξεχαστεί; Ναι μπορεί τα παραπάνω να ακούγονται σαν σκέψεις που πολλοί από εμάς κάνουμε σε στιγμές υπαρξιακής ανησυχίας, όμως το φιλμ του Μπρίτο τα συμπυκνώνει σε μια υπέροχη, μικρή, μα τόσο σαρωτικά μεγαλειώδη ιστορία που ακόμη κι αν κανείς δεν την θυμάται σε 300 χρόνια, θα σας έχει αγγίξει τόσο βαθιά για λίγα λεπτά, που τίποτα άλλο δεν θα έχει σημασία. In Short: Δείτε το «Swimmer», της Λιν Ράμσεϊ

yearbook 607

Δείτε την ολόκληρη στο video.