Buzz

In Short: Δείτε το «Swimmer», την μικρού μήκους της Λιν Ράμσεϊ που θα προβληθεί στις Κάννες

στα 10

Γυρίστηκε με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες, προβλήθηκε στην τηλεόραση και θα κάνει την πρεμιέρα της στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες. Αλλά αν δεν βρεθείτε στο φεστιβάλ, μπορείτε να την δείτε ολόκληρη στο flix.

In Short: Δείτε το «Swimmer», την μικρού μήκους της Λιν Ράμσεϊ που θα προβληθεί στις Κάννες

Ενα από τα τέσσερα μικρού μήκους που γύρισαν για τους Ολυμπιακούς αγώνες Βρετανοί σκηνοθέτες (εκτός από την Ράμσεϊ σκηνοθέτησαν ακόμη ο Μάικ Λι, Ο Ασίφ Καπάντια και οι Μάξ Τζίουα και Ντάνια Πάσκουιν), το «Swimmer» επιλέχθηκε για να προβληθεί στο μικρού μήκους πρόγραμμα του Δεκαπενθήμερου των Σκηνοθετών στις Κάννες.

Το 16 λεπτών φιλμ ακολουθεί έναν κολυμβητή (τον ενσαρκώνει ο αθλητής Τομ Λίτεν), που διασχίζει τους υδάτινους αγωγούς της μεγάλης Βρετανίας, βλέποντας σκηνές που διαδραματίζονται στις όχθες, τα σκοτεινά νερά και την φύση που τα περιβάλει, ακούγοντας τις κουβέντες των ανθρώπων που κινούνται γύρω τους, δίνοντας μια εικόνα της πολυμορφίας και της ποικιλότητας της χώρας.

1

Η ίδια η Ράμσει, λέει ότι φιλμ της έχει μια νότα επιστημονικής φαντασίας και μια γερή δόση σουρεαλισμού, αλλά παράλληλα έχει και μια βαθιά αίσθηση βρετανικότητας που δεν περιορίζεται στο τοπίο και τα πλάνα, αλλά διαποτίζει την ηχητική μπάντα του φιλμ, που είναι εξίσου σημαντική με τις εικόνες του.

1

Οι ήχοι τις φύσης, οι θόρυβοι του νερού, εναλλάσσονται με μουσικές όπως το «Fantasia on a Theme of Thomas Tallis» του Βον Γουίλιαμς, τραγούδια όπως το «The Very Thought of You» του Αλ Μπόλεϊ, ή μουσικές από την ηχητική μπάντα του «Αρχοντα των Μυγών» του Πίτερ Μπρουκ που συνέθεσε ο Ρέιμοντ Λέπαρντ, αλλά και ηχητικά αποσπάσματα από τους διαλόγους ταινιών όπως το «Billy the Liar», το «Walkabout» ή το «If».

1

Μέσα από τις εικόνες του φιλμ που κινηματογράφησε η αργεντινή διευθυντής φωτογραφίας Νατάσα Μπράιερ («ΧΧΥ», «The Milk of Sorrow») οι ήχοι και οι εικόνες δημιουργούν μια καινούρια μυθοπλασία, γεμάτη αναφορές μα και μια ξεχωριστή αφηγηματική διαδρομή.

1

Το αποτέλεσμα είναι υπνωτικό και πανέμορφο και μπορείτε να το δείτε ολόκληρο στο βίντεο.