Buzz

H Γιαλίτζα Απαρίθιο πρωταγωνιστεί στην πρώτη της ταινία μετά το «Roma»

στα 10

Πρόκειται για μια ταινία τρόμου η οποία ήδη έχει ξεκινήσει τα γυρίσματά της στο κεντρικό Μεξικό.

H Γιαλίτζα Απαρίθιο πρωταγωνιστεί στην πρώτη της ταινία μετά το «Roma»

Εχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που το αριστούργημα του Αλφόνσο Κουαρόν, «Roma», έγραψε ιστορία με την πρωταγωνίστριά του Γιαλίτζα Απαρίθιο να είναι η δεύτερη γυναίκα ηθοποιός από το Μεξικό η οποία προτείνεται για το Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, αλλά και η πρώτη ιθαγενής του τόπου, βραβευμένη στην ιστορία του θεσμού. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια η Απαρίθιο δεν είχε πρωταγωνιστήσει σε καμία άλλη ταινία, αλλά αυτό σύντομα πρόκειται να αλλάξει.

Σύμφωνα με την μεξικάνικο περιοδικό El Universal, η Απαρίθιο θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Innocent Voice» Λουίς Μαντόκι με τίτλο «Presences». Πρόκειται για μια ταινία τρόμου η οποία «λέει την ιστορία ενός άντρα που έχασε πρόσφατα την γυναίκα του και πηγαίνει σε μια ερημική καμπίνα στο δάσος για να απομονωθεί όταν αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα παράξενα πράγματα». Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει στην Τλαλπουγιαχούα, μια περιοχή του κεντρικού Μεξικού, όπου και θα διαρκέσουν ένα μήνα.

Διαβάστε ακόμα: Η Γιαλίτζα Απαρίθιο εξηγεί πώς το «Roma» την έφερε ξανά απέναντι στο ρατσισμό

presences 607

Μπορεί το «Presences» να είναι η μόλις δεύτερη ταινία της Απαρίθιο, αλλά δεν πάει να πει πως αυτά τα τρία χρόνια απουσίας δεν κρατούσε τον εαυτό της απασχολημένο. Η ηθοποιός συνεργάζονταν με διάφορα ιδρύματα, όπως το Cine Too, τα οποία υποστήριζαν την κινηματογραφική κοινότητα των αυτόχθονων του Μεξικού όπου βοήθησε να επεκτείνει την πρόσβαση στον κινηματογράφο σε περιθωριοποιημένες κοινότητες και χρησιμοποίησε την πλατφόρμα της για να «δώσει ορατότητα» σε αυτόχθονες ηθοποιούς και δημιουργούς ταινιών.

Είναι πραγματικά αξιέπαινο το πώς η Απαρίθιο βοηθά με τον δικό της τρόπο την κινηματογραφική κοινότητα των αυτόχθονων του Μεξικού, αλλά δεν μπορούμε να μην χαιρόμαστε που θα την ξαναδούμε να πρωταγωνιστεί και πάλι σε μια ταινία, και ελπίζουμε και αυτή να τις χαρίσει, γιατί όχι, μια ακόμα υποψηφιότητα για Οσκαρ.

Διαβάστε ακόμα: To ωραιότερο εξώφυλλο της χρονιάς είναι αυτό της Γιαλίτζα Απαρίθιο στη μεξικάνικη Vogue

presences 607

presences 607