Buzz

Το «Xenia» δίνει την αφορμή για μία συζήτηση για τη βία

στα 10

Mε αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας και τη νέα ταινία του Πάνου Χ. Κούτρας «Xenia», θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο Ιανός μία συζήτηση για την ομοφοβία και το ρατσισμό στη χώρα μας. Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στις 12.00.

Το «Xenia» δίνει την αφορμή για μία συζήτηση για τη βία

Το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 2 Οκτωβρίου, Διεθνή Ημέρα Μη Βίας. Πόσο πιο κατάλληλη αφορμή για την αφετηρία ενός διαλόγου με το θεατή, ιδιαίτερα τον Ελληνα θεατή στις μέρες που διανύουμε, για το πώς η βία έχει τρυπώσει, φουντώσει ή αποκαλύψει περίτρανα το απεχθές πρόσωπό της στην καθημερινότητά μας.

«Εγώ πιστεύω ότι πάντα ανάμεσά μας υπήρχαν ρατσιστές» δήλωσε ο Πάνος Χ. Κούτρας στην κάμερα του Flix, σε μία συνέντευξη που θα δείτε την Πέμπτη. «Δεν έγιναν περισσότεροι, τόσοι ήταν. Ακριβώς ο ίδιος αριθμός. Απλώς τώρα νιώθουν την άνεση να το δηλώσουν ανοιχτά. Παλιότερα δεν το έκαναν. Είτε από ένα φόβο, είτε γιατί δεν τους ένοιαζε πολύ - ξόδευαν, κατανάλωναν, περνούσαν καλά. Οταν όμως τρυπώσει η ανέχεια και η μιζέρια σ' ένα σπίτι, ξεσπάς κάπου. Οι ρατσιστές θα ξεσπάσουν στον αδύναμο. Πόσο θλιβερό. Τους λυπάμαι. Και τους αδύναμους και αυτούς που χτυπάνε. Είναι το ίδιο δυστυχισμένοι...»

xenia brothers in the woods 607

Συμφωνείτε; Διαφωνείτε; Εχετε προτάσεις για το τι μπορούμε να κάνουμε ως Ελληνες πολίτες για αυτό; Ελάτε στο βιβλιοπωλείο Ιανός στις 2 Οκτωβρίου στις 12 το πρωί και πάρτε μέρος στη συζήτηση για τη βία και τις ποικίλες εκφάνσεις της.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο Παναγιώτης Δαμάσκος, κοινωνιολόγος, μέλος της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδος (ΟΛΚΕ), η Μαρινέλλα Κλώκα μέλος του διεθνούς οργανισμού «Κόσμος χωρίς πολέμους και βία» και η Λορέτα Αμπιντίνι, μέλος της Generation 2.0 for Rights, Equality and Diversity.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Κατσουνάκη.

Περισσότερο «Xenia»:

Tags: xenia