Buzz

Πολ Νιούμαν, ο ραλίστας

στα 10

Για 35 χρόνια, εκτός από τεράστιος σταρ του σινεμά και πανέμορφος άντρας, ο Πολ Νιούμαν ήταν ένας παθιασμένος και, το σημαντιότερο, επιτυχημένος ραλίστας. Ενα ντοκιμαντέρ καταγράφει τις διαδρομές του.

Πολ Νιούμαν, ο ραλίστας

Πολλοί διάσημοι άνθρωποι έχουν χόμπι: το γράψιμο, τη ζωγραφική, τη μουσική, ακόμα και την ταχύτητα.

Ο Πολ Νιούμαν δεν ήταν ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος ηθοποιός που αγάπησε τους αγώνες με τ' αυτοκίνητα. Ηταν όμως εκείνος που τους αγάπησε με μεγάλο πάθος: ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της εποχής του (και των κατοπινών), που διαπίστωσε ότι ήθελε περισσότερο να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι, παρά μπροστά από την κάμερα! Κι επιπλέον, στην αυτοκινητιστική καριέρα του αποδείχτηκε πολύ επιτυχημένος, φτάνοντας μέχρι και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο Le Mans. Μαζί με μια ομάδα οδηγών, ανάμεσά τους, τους Μάριο και Μάικλ Αντρέτι και Σεμπαστιέν Μπουρντέ, σχημάτισε μια από τις πιο διακεκριμένες ανεξάρτητες ομάδες στους αγώνες ταχύτητας, με την οποία κέρδισε οκτώ πρωταθλήματα.

Διαβάστε ακόμη: Ενας Ρόμπερτ Ρέντφορντ την ημέρα...

Οι Ανταμ Καρόλα και Νέιτ Ανταμς αποφάσισαν να μεταφέρουν αυτήν την παράλληλη αλλά τόσο σημαντική πλευρά της ζωής του Πολ Νιούμαν σ' ένα ντοκιμαντέρ, με τον τίτλο «Winning: The Racing Life of Paul Newman».

Κι όπως φαίνεται από το τρέιλερ που μπορείτε να δείτε παρακάτω, όσοι μιλούν συγκλίνουν σ' ένα πράγμα: πως τ' αυτοκίνητα ήταν για τον ηθοποιό το σπουδαιότερο κομμάτι της ζωής του! «Η νίκη δεν είναι το παν,» φέρεται να λέει ο Πολ Νιούμαν. «Απλώς είναι το μόνο που υπάρχει!» Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν η γυναίκαι του, Τζόαν Γούντγουορντ, ο κολλητός του φίλος, Ρόμπερτ Ρέντφορντ και πολλοί ακόμα επώνυμοι που, με κάποιον τρόπο, συνδέθηκαν μαζί του, από τον Ρόμπερτ Γουάγκνερ και τον Τζέι Λένο, ως τον Τομ Κρουζ και τον Πάτρικ Ντέμπσεϊ. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ κι ανυπομονούμε με κάποιον τρόπο να φτάσει σε μας και η ταινία, που βγαίνει στις αμερικανικές αίθουσες τον Μάιο.


Διαβάστε ακόμη: