Buzz

Τα καλύτερα χρόνια του Χόλιγουντ σε...home video!

στα 10

Το προσωπικό αρχείο από home videos του βρετανού ηθοποιού, σκηνοθέτη και φωτογράφου Ρόντι ΜακΝτόουαλ βγαίνει επιτέλους στην επιφάνεια. Μέσα του, οι σταρ του Χόλιγουντ (από τη Νάταλι Γουντ μέχρι τον Πολ Νιούμαν) ζουν τα καλύτερα τους χρόνια.

Τα καλύτερα χρόνια του Χόλιγουντ σε...home video!
H Τζέιν Φόντα βγάζει τη γλώσσα στη σοβαροφάνεια!

Γνωστός για μια καριέρα που κράτησε περισσότερο από 50 χρόνια και τον βρήκε «πρωταγωνιστή» στα χρυσά χρόνια του Χόλιγουντ τις δεκαετίες του '50 και του '60 («How Green Was My Valley»,«Λάσι», «Ο Πλανήτης των Πιθήκων», «Cleopatra», «It!», «Fright Night» κ.ά.), ο Ρόντι ΜακΝτόουαλ υπήρξε περισσότερο γνωστός για τις στενές σχέσεις που είχε με τους περισσότερους σταρ του Χόλιγουντ.

Μια ιστορία, λιγότερο γνωστή, αλλά χαρακτηριστική για τη θέση του στην ιστορία του Χόλιγουντ, συνέβη το 1974, όταν το FBI εισέβαλε στο σπίτι του ΜακΝτόουαλ και αφαίρεσε τη συλλογή του από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, σε μια έρευνα που σχετιζόταν με την πειρατεία. Η συλλογή του ΜακΝτόουαλ αποτελούνταν από 160 κόπιες 16mm και περισσότερες από 1000 βιντεοκασέτες, σε μια εποχή πριν οι VHS κυκλοφορήσουν στην αγορά. Ανάμεσα στα σπάνια υλικά που ανακάλυψε το FBI ήταν και μια σειρά από home movies διάσημων ηθοποιών της βιομηχανίας (Ερολ Φλιν, Ροκ Χάντσον, Αβα Γκάρντερ κ.ά.) τα οποία ο ΜακΝτόουαλ είχε μεταγράψει σε βίντεο προκειμένου να μην χαθούν ποτέ.

Ευτυχώς, θα έλεγε κάποιος, ειδικά όταν, εν έτει 2011 μπορεί κανείς να δει μερικά από τα home movies των διασημότερων θρύλων του Χόλιγουντ (Νάταλι Γουντ, Τζέιν Φόντα, Σαλ Μινέο, Πολ Νιούμαν κ,ά.) να περνάνε ξέγνοιαστα καλοκαίρια στις παραλίες της Αμερικής.

Δείτε το βίντεο με τις εμφανίσεις των Τζέιν Φόντα, Τιούεσντεϊ Γουελντ, Αντονι Πέρκινς, Ροκ Χάντσον, Λορίν Μπακόλ, Μπεν Γκαζάρα από τις 31 Μαΐου του 1961

Δείτε το βίντεο με τις εμφανίσεις των Κερκ Ντάγκλας, Λορίν Μπακόλ, Μπεν Γκαζάρα και Λι Ρέμικ

Δείτε το βίντεο με τον Πολ Νιούμαν και την Νάταλι Γουντ στην παραλία του Μαλιμπού το 1965