Buzz

Ο Βέρνερ Χέρτσογκ και το «Penguins of Magadascar»

στα 10

Ο ιδιοφυής, απρόβλεπτος σκηνοθέτης έχει έναν ρόλο στην ταινία κινουμένων σχεδιων της Dreamworks. «Δείτε» κι ακούστε τον!

Ο Βέρνερ Χέρτσογκ και το «Penguins of Magadascar»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βέρνερ Χέρτσογκ παίζει σαν ηθοποιός στο σινεμά, είναι όμως η πρώτη που «παίζει» σε ταινία κινουμένων σχεδίων, δανείζοντας την φωνή του σε έναν από τους χαρακτήρες του «Penguins of Magadascar».

Σε ένα αστείο που απευθύνεται όπως είναι προφανές όχι μόνο στους γονείς των ανήλικων θεατών της ταινίας, μα ακόμη πιο αποκλειστικά σε μια μερίδα από αυτούς που γνωρίζουν τον Χέρτζογκ, το φιλμ δίνει στον σκηνοθέτη τον ρόλο ενός φυσιοδίφη ντοκιμαντερίστα που επισκέπτεται την Ανταρκτική για να μελετήσει τον πληθυσμό των πιγκουίνων που ζει εκεί.

Ο Χέρτσογκ δεν είναι απλά ιδανικός για τον ρόλο, αφού έχει ήδη γυρίσει το «Encounters At The End Of The World» στην Ανταρκτική, μα και γιατί η ιδιαίτερη φωνή, προφορά των αγγλικών κι η εκφορά του λόγου του κάνουν το voice over και την σύντομη εμφάνισή του ακόμη πιο απολαυστική.

Δείτε τον πιο κάτω σε ένα χορταστικό απόσπασμα 4 λεπτών από το φιλμ που θα μπορούσε να είναι μια μικρού μήκους ταινία από μόνο του...