Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2022 | Μέρα 3η ή πώς ουρλιάζει κανείς «Τίμοθι» στα ιταλικά

στα 10

Ο Τίμοθι Σαλαμέ προκάλεσε κόκκινο πυρετό στην επίσημη πρεμιέρα του «Bones and All» του Λούκα Γκουαντανίνο, με το συγκεντρωμένο πλήθος να θέλει ένα κομμάτι σάρκας (ή έστω ένα αυτόγραφο).

Flix Team
Βενετία 2022 | Μέρα 3η ή πώς ουρλιάζει κανείς «Τίμοθι» στα ιταλικά

Η τρίτη μέρα του φεστιβάλ έζησε έναν κανιβαλιστικό έρωτα: κόκκινο σαν αίμα, τολμηρό και ακομπλάριστα queer - σαν το σύνολο που φόρεσε ο πρωταγωνιστής Τίμοθι Σαλαμέ στην επίσημη πρεμιέρα του «Bones and All» του Λούκα Γκουαντανίνο και έκανε το Λίντο να ουρλιάξει.

Διαβάστε ακόμη: Βενετία 2022| O Τίμοθι Σαλαμέ και η Τέιλορ Ράσελ είναι fine young cannibals στο «Bones and All»

Το σαρκοβόρο coming of age παραμύθι του Γκουανταντίνο κέρδισε την αγάπη των κριτικών και ένα standing ovation που κράτησε... 10 ολόκληρα λεπτά! Κι αυτό γιατί, μπορεί να ακολουθεί τις επιταγές μίας ταινίας τρόμου, αλλά η καρδιά του φιλμ χτυπά στον ίδιο ρυθμό με εκείνη την ιστορία ανακάλυψης του εαυτού σου και του νεανικού έρωτα, όπως το αγαπημένο «Να με Φωνάζεις με τ’ Ονομά Σου».

To 79o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 31 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου. Το Flix βρίσκεται στο Λίντο για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις αίθουσες.

venice

venice

«Από την πρώτη στιγμή που διάβασα το σενάριο, ήξερα ότι ο μόνος που θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει ήταν ο Τίμοθι» είπε ο Γκουανταντίνο στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Ξενοδοχείο Εξέλσιορ.

venice

venice

Πέραν όμως από την καλλιτεχνική επιτυχία της ταινίας, ο λόγος που το Λίντο αναστέναξε, χειροκρότησε και ούρλιαζε με το πλήθος να κατακλύζει δρόμους, κανάλια κι αποβάθρες είχε όνομα: Τίμοθι Σαλαμέ. Ο νεαρός σταρ απέδειξε ότι έχει εκτόπισμα μεγάλου σταρ, και μία καθαρά δική του λάμψη, αμεσότητα και τόλμη. Κι όχι μόνο γιατί εμφανίζεται το πρωί με μιλιτέρ φούστα και το βράδυ με κόκκινο εξώπλατο.

«Ηταν ανακουφιστικό να ερμηνεύσω έναν χαρακτήρα που παλεύει με τα εσωτερικά του διλήμματα, χωρίς να αποπροσανατολίζεται από το Reddit, το Twitter, το Instagram, ή το TikTok, ψάχνοντας εκεί που ανήκει. Είναι παράξενοι οι καιροί. Οι νέοι άνθρωποι μεγαλώνουν σ' ένα περιβάλλον που συνεχώς τους κρίνει. Είναι δύσκολο να είσαι νέος σήμερα, στην αρένα των κοινωνικών δικτύων. Νομίζω ότι είμαστε κοντά σε μία κοινωνική κατάρρευση. Για αυτό ελπίζω ότι μία ταινία σαν αυτή έχει μεγάλη σημασία....»

Συμπρωταγωνιστές του Τίμοθι είναι οι Τέιλορ Ράσελ, Κλόι Σεβινί και Μαρκ Ράιλανς. Απολαύστε τους στο κόκκινο χαλί της βραδινής επίσης του «Bones and All», να συνοδεύουν τον σκηνοθέτη τους.

venice

venice

venice

venice

venice

venice

venice

venice

venice

venice

venice

venice

venice

Σταματήστε ό,τι κάνετε: κατέφθασε η Ιπέρτατη!

Η γαλλίδα ντίβα έφτασε χθες στο Λίντο για να αποδείξει για ακόμα μία φορά το ηλεκτροφόρο ταλέντο της στον πρωταγωνιστικό ρόλο του πολιτικού θρίλερ «La Syndicaliste» του Ζαν-Πολ Σαλομέ. Ερμηνεύει την αληθινή (αλλά απίστευτη ιστορία) της Μορίν Κίρνι (για αυτό και στην ταινία είναι ξανθιά) που ξεσκέπασε την κρατική διαφθορά κι αποκάλυψε καλά κρυμμένα μυστικά και ψέματα.

Με την total-black εμφάνισή της όμως χθες, η 69χρονη πρωταγωνίστρια απέδειξε και κάτι ακόμα: ήταν, είναι και θα είναι μία κλασάτη θεά.

venice

venice

venice

venice

venice

Το «Athena» του Ρομέν Γαβρά προκαλεί

Ο Ρομέν Γαβράς προκαλεί. Δεν είναι η πρώτη φορά. Ωστόσο, το ξέρει κι ο ίδιος, όπως και όλοι: το ύψος της πρόκλησης είναι πάντα ανάλογο της ταινίας.

Αυτό κρίθηκε χθες με την επίσημη πρεμιέρα του «Αthena», της ταινίας του Netflix που προκάλεσε χαμό στα σόσιαλ, πολύ πριν το αδηφάγο κοινό τη δει, με χάσταγκ #cancelathena. )

Πιστός στην δύναμη της εικόνας και διατηρώντας την φόρα της ορμής και της οπτικής του ευρεσιτεχνίας, ο Γαρβάς στήνει εντυπωσιακά μια σύγχρονη τραγωδία που δεν μειώνει στιγμή την έντασή και την ταχύτητά της.

Διαβάστε την κριτική του Flix: Βενετία 2022: Το «Αθηνά» του Ρομέν Γαβράς είναι μια αληθινή εμπειρία!

venice

venice

venice

Ο Γαβράς παραβρέθηκε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου το πρωί και εξήγησε τις ρίζες της ιδέας πίσω από το εμπρηστικό «Athena» του.

«Δεν πρόκειται φυσικά για ένα αληθινό μέρος. Ούτε για μια αληθινή ιστορία. Είναι βασισμένο όμως σε πολλές αληθινές ιστορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία λαϊκή εξέγερση.»

Φυσικά αναφέρθηκε στην επιρροή της ελληνικής του καταγωγής.

«Η Αθηνά ήταν η θεά του πολέμου, αλλά και της σοφίας. Φυσικά λοιπόν χρησιμοποιούμε τα εργαλεία της αρχαίας τραγωδίας. Οι ελληνικές τραγωδίας είναι στο αίμα μου. Με αυτές με έβαζαν για ύπνο...»

Στην επίσημη πρεμιέρα τον Γαβρά (ο οποίος φόρεσε λουλούδι στο αυτί, λίγο από τρέλα, λίγο ως «ειρήνη υμίν» δήλωση για τον πόλεμο στα σόσιαλ) συνόδευσαν οι πρωταγωνιστές του, αλλά κι ο Τεντ Σαράντος του Netflix.

venice

venice

venice

venice

venice

venice

venice

venice

venice

venice

Περισσότερα νέα από τη Βενετία 2022

Βενετία 2022 | Μέρα 2η ή όταν η Κέιτ Μπλάνσετ έκανε το Λίντο ν' ανθίσει
Βενετία 2022: Ο Λαρς φον Τρίερ αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την σκηνοθεσία
Βενετία 2022 | Μέρα πρώτη ή όταν ο Ανταμ Ντράιβερ και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφεραν στο Λίντο την Αποκάλυψη
Βενετία 2022: Η Κατρίν Ντενέβ δεν έχει χρόνο για να κοιτάξει πίσω
Βενετία 2022: Η Τζούλιαν Μουρ διαχωρίζει τη βιομηχανία από τη δημιουργία

Περισσότερες κριτικές ταινιών από τη Βενετία 2022

Βενετία 2022: Το «Αθηνά» του Ρομέν Γαβράς είναι μια αληθινή εμπειρία!
Βενετία 2022| O Τίμοθι Σαλαμέ και η Τέιλορ Ράσελ είναι fine young cannibals στο «Bones and All»
Βενετία 2022: H αμετροέπεια και το ταλέντο έρχονται αντιμέτωπα στο «Bardo»
Βενετία 2022 | Το «Tár» απαιτεί και κερδίζει την προσοχή και το χειροκρότημα
Βενετία 2022 | Το «White Noise» του Νόα Μπόμπακ δεν κάνει τον θόρυβο που θα περίμενες

To 79o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 31 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου. Το Flix βρίσκεται στο Λίντο για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις αίθουσες.