Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2022: Η Τζούλιαν Μουρ διαχωρίζει τη βιομηχανία από τη δημιουργία

στα 10

Από τη θέση της Προέδρου της κριτικής επιτροπής του 79ου Φεστιβάλ της Βενετίας, η Τζούλιαν Μουρ δίνει έμφαση στις ιστορίες που θα έχουμε πάντα ανάγκη να λέμε, ανεξάρτητα από τον τρόπο που τις βλέπουμε.

Flix Team
Βενετία 2022: Η Τζούλιαν Μουρ διαχωρίζει τη βιομηχανία από τη δημιουργία

«Την πρώτη φορά που ήρθα στη Βενετία, ήμουν ηθοποιός σε μια αμερικάνικη σαπουνόπερα. Ηταν 1986. Αν ήξερα τότε ότι θα ήμουν μια μέρα εδώ ως Πρόεδρος της επιτροπής, θα έπεφτα στο κανάλι.»

Με την χαρακτηριστική της άνεση, η Τζούλιαν Μουρ προήδρευσε και στη συνέντευξη Τύπου της φετινής κριτικής επιτροπής, λίγες μόνο ώρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας με το «White Noise» του Νόα Μπόμπακ.

Η ερώτηση που κυριάρχησε στη συνέντευξη Τύπου ήταν φυσικά ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις πλατφόρμες και τις αίθουσες, στις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σε streaming και αυτές που επιμένουν να δοκιμάζονται πρώτα στους κινηματογράφους. Οχι τυχαία, αφού η Βενετία είναι ο κύριος «ενδιάμεσος» κυρίως για τις ταινίες του Netflix ή τουλάχιστον αυτές που φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν στην οσκαρική περίοδο.

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε (σαν τρελοί) στο 79ο Φεστιβάλ Βενετίας

julianne mooore

Η Τζούλιαν Μουρ ήταν διπλωματική, αλλά αληθινή.

«Ολες οι συζητήσεις που κάνουμε μοιάζουν αφορούν το μέλλον της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αυτό όμως που είναι το πιο σημαντικό είναι η δημιουργία και οι ιστορίες που συνεχίζουν να λέγονται. Για μένα, αυτό είναι η Βενετία, μια ευκαιρία να δούμε όλες αυτές τις υπέροχες δουλειές.»

«Υπήρχαν πάντα διαφορετικοί τρόποι διανομής και προβολής των ταινιών και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Αλλά η Τέχνη δεν αλλάζει. Οι άνθρωποι λένε πάντα ιστορίες και βρίσκουν πάντα τον τρόπο να τις πουν.»

jury venice 2022

Μαζί με την Τζούλιαν Μουρ, στη φετινή κριτική επιτροπή που θα αποφασίσει για τα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ συμμετέχουν οι Μαριάνο Κοονο, Λεονάρντο Ντι Κοστάντζο, Οντρέ Ντιγουάν, Λέιλα Χατάμι, Καζούο Ισιγκούρο και Ροντρίγκο Σορογκόγιεν.

To 79o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 31 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου. Το Flix βρίσκεαι στο Λίντο για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις αίθουσες.