Buzz

O Τζόρνταν Πιλ εξηγεί το φινάλε του «Εμείς»

στα 10

Σε ένα φινάλε που δίχασε, ο Τζόρνταν Πιλ δίνει την δική του εξήγηση.

O Τζόρνταν Πιλ εξηγεί το φινάλε του «Εμείς»

Ολοι όσοι έχουν δει το «Εμείς» του Τζόρνταν Πιλ δεν έχουν σταματήσει να μιλάνε για τις διάφορες ανατροπές και θεωρίες για το τι πραγματικά συνέβη και το πώς όλα αυτά τα γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους.

Ενα πράγμα που έχει συζητηθεί όσο κανένα άλλο είναι το φινάλε της ιστορίας. Εχουν ακουστεί αρκετά για το τι σημαίνουν τα τελευταία λεπτά της ταινίας, αλλά ο Πιλ, μέχρι σήμερα, είχε κρατήσει το στόμα του κλειστό. Πριν λίγες μέρες όμως αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του και να πει ο ίδιος γιατί αποφάσισε να μας δώσει αυτή την ανατροπή στο φινάλε του «Εμείς».

Προσοχή ακολουθούν σπόιλερς από το φινάλε της ταινίας για όσους δεν την έχουν δει ακόμα.

Διαβάστε ακόμα: Οταν το Saturday Night Live έκανε παρωδία το «Us» του Τζόρνταν Πιλ

jordan peele 607

Αν και υπάρχουν διάφορες ανατροπές καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας, η μεγαλύτερη από αυτές έρχεται στο τέλος όταν ανακαλύπτουμε πως η μικρή Αδελαΐδα αντικαταστάθηκε από τον κλώνο της στο λούνα παρκ και πως όλη αυτή την ώρα ακολουθούσαμε την ιστορία της σκιάς της, και συνεπώς της «κακιάς» Αδελαΐδας (Λούπιτα Νιόνγκ'ο). Ο Πιλ μιλώντας στο podcast του περιοδικού Empire έδωσε περισσότερα στοιχεία για το φινάλε: «Αυτή η ταινία μιλάει για το τέρας μέσα μας. Πρόκειται για εμάς, κοιτάζοντας τον εαυτό μας ξεχωριστά ή ως ομάδα. Η πρωταγωνίστρια στην ταινία είναι το υποκατάστατο για το κοινό, οπότε ένοιωσα πως δεν θα δικαίωνα τον πυρήνα της ιστορίας μου αν δεν αποκάλυπτα πως ήταν ο κακός της υπόθεσης. Ακολουθούσαμε από την αρχή τον κακό. Λέω “κακό” κάπως ελαφρά γιατί πιστεύω πως υπάρχουν αρκετές ερμηνείες στην ταινία και νομίζω πως υπάρχει αρκετός κόσμος που αναρωτιέται τι είναι καλό και κακό. Αραγε υπάρχει κάτι τέτοιο; Και οι δύο χαρακτήρες είναι αξιαγάπητοι και τρομαχτικοί στις ζωές που είχαν, απλά αντέστρεψα τις διαδρομές τους.»

Το φινάλε της ταινίας σίγουρα φαίνεται πως έχει διχάσει κάπως το κοινό, με αρκετούς να πιστεύουν πως δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε ενώ κάποιοι άλλοι να θεωρούν πως είναι ένα από τα καλύτερα φινάλε που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό σε μια τέτοιου είδους ταινία. Οποια και να είναι η γνώμη σας πάντως, η ταινία του Τζόρνταν Πιλ είναι σίγουρα μια από τις πιο πολυεπίπεδες και σίγουρα μια που θα βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων για αρκετό καιρό ακόμα.

Διαβάστε ακόμα: