Buzz

Τζορτζ Κλούνεϊ: μάρτυρας στη δίκη του Μπερλουσκόνι!

στα 10

Στη νέα δίκη εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον οποίον εκκρεμούν κατηγορίες πολιτικής διαφθοράς και σεξουαλικής ασέλγειας, καλείται να καταθέσει ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Τζορτζ Κλούνεϊ: μάρτυρας στη δίκη του Μπερλουσκόνι!

Ανάμεσα στους 200 μάρτυρες που καλεί το δικαστήριο του Μιλάνου στην δίκη εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκονται τα ονόματα του σούπερ σταρ ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο και του χολιγουντιανού σταρ Τζορτζ Κλούνεϊ.

Συγκεκριμένα, η πρώτη κατηγορία αφορά στη συνεύρεση του 75χρονου πρώην πρωθυπουργού με την ανήλικη πόρνη Καρίμα Ελ Μαχρούγκ (η οποία φέρει το ψευδώνυμο «Πορφυρή Καρδιοκατακτήτρια») που τότε ήταν μόλις 17 χρονών. Ταυτόχρονα, ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται και για κατάχρηση εξουσίας, καθώς βοήθησε την Ελ Μαχρούγκ να διαφύγει του νόμου, μετά τη σύλληψή της για κλοπή από κατάστημα. Να το κάνουμε χειρότερο; Είχε ο ίδιος παραπληροφορήσει τις αρχές ότι «πρόκειται για την ανιψιά του τότε ηγέτη Χόσνι Μουμπάρακ».

Η κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας είναι και η σοβαρότερη από τις δύο: αν ο Μπερλουσκόνι κριθεί ένοχος μπορεί να εκτίσει ποινή 12 ετών.

Ο Κλούνεϊ πάντως είχε δηλώσει λίγους μήνες πριν ότι τον παραξενεύει η δικαστική αυτή κλήτευση καθώς «έχει συναντήσει τον Μπερλουσκόνι μόνο μία φορά, όταν προσπάθησε να κερδίσει την υποστήριξή του για το θέμα του Νταρφούρ.»

Ο Μπερλουσκόνι παραιτήθηκε από πρωθυπουργός της Ιταλίας στις 12 Νοεμβρίου.