Φεστιβάλ / Βραβεία

Τορόντο 2012, συναντήσεις: Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ

στα 10

Ξεχάστε (για λίγο) τον Ερικ Νόρθμαν. Στο φεστιβάλ του Τορόντο, ανακαλύπτουμε μια διαφορετική πλευρά του γοητευτικού ηθοποιού.

Τορόντο 2012, συναντήσεις: Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ

Ναι, είναι όσο ψηλός φαντάζεστε. Ναι, είναι ακόμη πιο όμορφος από κοντά κι όχι δεν έχει τίποτα από την απειλητική εικόνα του ιδιοκτήτη του Fangtasia στο τηλεοπτικό «True Blood», ακόμη κι αν ο τόπος συνάντησής μας είναι ένα club στο κέντρο του Τορόντο, όλο βαμμένο μαύρο, με μαύρους καναπέδες, μαύρα τραπέζια, μαύρο ταβάνι, άδειο από κόσμο, μεσημέρι Δευτέρας.

Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ δίνει συνεντεύξεις για το «What Maisie Knew» και περιμένοντας να έρθει η σειρά μου τον παρατηρώ στα διαλείμματα από τις προηγούμενες συνεντεύξεις του, να μιλά, ή να έχει αγκαλιά τη μικρή πρωταγωνίστρια της ταινίας των Σκοτ Μαγκίχι και Ντέιβιντ Σίγκελ Ονέιτα Απρίλε, που δείχνει να μην μπορεί να ξεκολλήσει από πάνω του. Η χημεία τους στην ταινία, η αίσθηση ότι το μικρό αυτό κοριτσάκι, αγαπά στ΄αλήθεια τον ήρωα που ο Αλεξάντερ υποδύεται, δεν είναι τυχαία. Γιατί όπως αντιλαμβάνεσαι όταν τον γνωρίσεις, ο Αλεξάντερ δείχνει αξιαγάπητος.

2

Απόλυτα χαλαρός και χαρακτηριστικά ήρεμος, μιλά για την ευκαιρία να παίξει έναν ρόλο διαφορετικό απ' ό,τι είχε κάνει μέχρι σήμερα, για το δέλεαρ του να βρεθεί συμπρωταγωνιστής με την Τζούλιαν Μουρ και για την εξαιρετική μικρή του συμπρωταγωνίστρια. Το «What Maisie Knew» όπως και το «Disconnected» που προβλήθηκε στη Βενετία και θα ακολουθήσει σε λίγες μέρες και η προβολή του στο Τορόντο, γυρίστηκαν και τα δυο στο διάλειμμα ανάμεσα σε δύο κύκλους του «True Blood».

2

Κι όχι ο Αλεξάντερ δηλώνει απόλυτα πειστικά ότι δεν έχει βαρεθεί καθόλου τον Ερικ Νόρθμαν, αφού όπως λέει από τον έναν κύκλο επεισοδίων στον άλλο είναι σαν να παίζει κάθε φορά εναν καινούριο χαρακτήρα. Παραδέχεται εν τούτοις, πως η επιτυχία της σειράς και ο χαρακτήρας του Ερικ, έχει έναν αντίκτυπο στο είδος των ρόλων που φτάνουν πλέον προς το μέρος του. «Υπάρχουν πολλά σενάρια που έχουν έναν ρόλο για έναν σέξι βρικόλακα, κι όλα φτάνουν ως εμένα» λέει «αλλά ευτυχώς όπως είδες και στο φιλμ, υπάρχουν αρκετά ακόμη χωρίς βρικόλακες»...

Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες, τους καλεσμένους, τα όσα συμβαίνουν στο φεστιβάλ του Τορόντο, στο ειδικό τμήμα του flix.