Buzz

Ετσι μοιάζει ο Χανκ Γουίλιαμς του Τομ Χίντλστον!

στα 10

Στο «I Saw the Light», ο Τομ Χίντλστον υποδύεται τον θρυλικό τραγουδιστή της κάντρι Χανκ Γουίλιαμς, αποδεικνύοντας πως αυτός ο Βρετανός μπορεί να κάνει τα πάντα.

Ετσι μοιάζει ο Χανκ Γουίλιαμς του Τομ Χίντλστον!

Σε σκηνοθεσία, σενάριο και παραγωγή του Μαρκ Εϊμπραχαμ (διάσημου πιο πολύ ως παραγωγού ταινιών όπως το «Children of Men» ή το «Robocop» του 2014), το «I Saw the Light» είναι η βιογραφία του Χανκ Γουίλιαμς, του θρυλικού τραγουδιστή της κάντρι που πέθανε στα 29 του χρόνια, έχοντας γνωρίσει τη δόξα που του άξιζε αλλά και αφήνοντας ως παρακαταθήκη ένα πλούσιο έργο για τις επόμενες γενιές.

Το πρότζεκτ ξεκίνησε πίσω στο 2009, με τον Μαρκ Εϊμπραχαμ να διασκευάζει μόνος του την βιογραφία «Hank Williams: The Biography» που έγραψαν οι Κόλιν Εσκοτ, Τζορτζ Μέριτ και Γουίλιαμ ΜακΓιούεν. Το 2014, η παραγωγή κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα από τα τραγούδια του Γουίλιαμς, ενώ ήταν Ιούνιος του 2014 όταν ο Τομ Χίντλστον πόσταρε στο λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία με τον ίδιο ντυμένο σαν τον θρυλικό τραγουδιστή και στο φεστιβάλ του Wheatland τραγούδησε δύο τραγούδια σαν προώθηση της ταινίας.

Tom Hiddleston Hank Williams Η φωτογραφία που πόσταρε ο Τομ Χίντλστον στο Twitter το 2014

O Τομ Χίντλστον θα τραγουδάει στο φιλμ με τη δική του φωνή, αλλά και τη νότια προφορά του Γουίλιαμς και για την προετοιμασία του δούλεψε μαζί με τον τραγουδιστή της κάντρι Ρόντνι Κρόουελ, ο οποίος ανέλαβε και την μουσική παραγωγή της ταινίας μαζί με τον Κάρτερ Λίτλ. Σε δηλωσή του ο Κρόουελ, επαίνεσε το ταλέντο του Τομ Χίντλστον: «Μετά από ένα μήνα δουλειάς με αυτόν τον ταλαντούχο καλλιτέχνη, σέβομαι απόλυτα την εργασιακή του ηθική όσο είμαι συνεπαρμένος από την ικανότητα του να μεταμορφώνεται. Χωρίς αμφιβολία, σκηνοθέτης και παραγωγοί επέλεξαν τον κατάλληλο ηθοποιό για το ρόλο.»

Hank Williams O Χανκ Γουίλιας τα χρόνια της δόξας του

Αντιδράσεις για την επιλογή του Τομ Χίντλστον - ενός Βρετανού, πριν απ' όλα - για το ρόλο του Χανκ Γουίλιαμς ήρθαν από την πλευρά του εγγονού του Γουίλιαμς, Χανκ Γουίλιαμς του 3ου, τραγουδιστή της κάντρι ο οποίος μετά από τη ζωντανή εμφάνιση του Χίντλστον στο Φεστιβάλ του Wheatland έγραψε στο Facebook «Δεν έχεις ψυχή στη φωνή σου», ενώ άσκησε κριτική και για το ρόλο: «Για να κάνεις μια ταινία για τον Γουίλιαμς πρέπει να ανακατέψεις αρκετά στοιχεία για να το κάνεις σωστά. Δεν αρκεί μόνο να έχεις έναν Αμερικάνο για να παίξει το ρόλο για να φαίνεται φυσικό. Χρειάζεται να έχεις έναν Αμερικάνο από το Νότο που έφαγε, έζησε και ανέπνευσε αυτούς τους ρόλους πριν κάνεις μια ταινία που να σέβεται τον Χανκ Γουίλιαμς.»

Παρά την κριτική, η εμπιστοσύνη στο ταλέντο του Τομ Χίντλστον είναι δεδομένη, όπως επίσης και η ομοιότητά του με τον Χανκ Γουίλιαμς, όπως προδίδει η φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα και κάνει το γύρο του Διαδικτύου. Μαζί με τον Χίντλστον στην ταινία πρωταγωνιστούν η Ελίζαμπεθ Ολσεν και ο Τσέρι Τζόουνς.

Tom Hiddleston Hank Williams

Διαβάστε ακόμη: