Buzz

«Πες μου μια ιστορία»: Το πρώτο τρέιλερ του «Tolkien» είναι μείγμα από φαντασία και πραγματικότητα

στα 10

Ο Νίκολας Χουλτ βρίσκει την δική του Συντροφιά στον ρόλο του πατέρα της σύγχρονης φανταστικής λογοτεχνίας.

«Πες μου μια ιστορία»: Το πρώτο τρέιλερ του «Tolkien» είναι μείγμα από φαντασία και πραγματικότητα

Ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν είναι ένας από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς όλων των εποχών. Δημιούργησε ένα φανταστικό κόσμο, τη Μέση-Γη, και μας έδωσε μερικά από τα πιο κλασικά αριστουργήματα της φανταστικής λογοτεχνίας, όπως «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών», «Το Χόμπιτ», «Σιλμαρίλιον» και πολλά άλλα. Πολλά από τα βιβλία του έχουν μεταφερθεί με απόλυτη επιτυχία στη μεγάλη οθόνη, αλλά αυτό που έλειπε μέχρι σήμερα ήταν μια βιογραφική ταινία για την ζωή του και για το πώς εμπνεύστηκε τον φανταστικό εκείνο κόσμο, του χαρακτήρες του και την γλώσσα του.

Διαβάστε ακόμα: Ο Νίκολας Χουλτ είναι ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν στις πρώτες φωτογραφίες της ταινίας «Tolkien»

tolkien 607

tolkien 607

tolkien 607

Η Fox Searchlight δίνει στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Tolkien», την οποία σκηνοθετεί ο Φιλανδός Ντόμε Καρουκόσκι, που μας είχε δώσει και πρόσφατα ένα άλλο biopic εκείνο του «Tom of Finland», σε σενάριο των Ντέιβιντ Γκλίσον και Στίβεν Μπέρσφορντ. Η ταινία επικεντρώνεται στους έρωτες, τις φιλίες και την καλλιτεχνική έμπνευση του νεαρού συγγραφέα λίγο πριν από το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και την γνωριμία με την γυναίκα του Ιντιθ, την οποία ερμηνεύει η Λίλι Κόλινς.

Το τρέιλερ χωρίς να δείχνει αρκετά, ενώνει το πραγματικό με το φανταστικό, και είναι γεμάτο με αναφορές στη Συντροφιά, την αγάπη, τους ήρωες και τη φιλία, αλλά και για το πως ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος φαίνεται να ήταν η έμπνευση για τη Μέση-Γη.

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 10 Μαΐου και για την ώρα απολαύστε το τρέιλερ παρακάτω.


Διαβάστε ακόμα:

tolkien poster 607