Buzz

Ο Νίκολας Χουλτ είναι ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν στις πρώτες φωτογραφίες της ταινίας «Tolkien»

στα 10

H βιογραφική ταινία για τον πατέρα της σύγχρονης fantasy λογοτεχνίας ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες τον Μάιο.

Ο Νίκολας Χουλτ είναι ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν στις πρώτες φωτογραφίες της ταινίας «Tolkien»

Και ενώ σίγουρα οι περισσότεροι περιμένουν με αρκετή ανυπομονησία να δουν την σειρά του Amazon βασισμένη στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», η Fox Searchlight ετοιμάζει ένα biopic βασισμένο στον διάσημο συγγραφέα και πατέρα της σύγχρονης fantasy λογοτεχνίας Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Χουλτ.

Διαβάστε ακόμα: Ετοιμάζει η Amazon να κάνει τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» τηλεοπτική σειρά;

tolkien 607

Το Entertainment Weekly έβγαλε στη δημοσιότητα μια σειρά από φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας οι οποίες δείχνουν τον Χουλτ ως νεαρό Τόλκιν στα χρόνια των σπουδών του που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του, αλλά και δίνοντάς μας μια ματιά από την δημιουργική του διαδικασία με χάρτες, σκίτσα της Σέλομπ (της γιγάντιας αράχνης του «Αρχοντα») και μια πρώιμη προσέγγιση της Κουένια, της γλώσσας των Ξωτικών, στον τοίχο πίσω του.

tolkien 607

tolkien 607

Την ταινία, η οποία θα έχει τον τίτλο «Tolkien», την σκηνοθετεί ο Φιλανδός σκηνοθέτης Ντόμε Καρουκόσκι, που μας είχε δώσει και πρόσφατα ένα άλλο biopic εκείνο του «Tom of Finland», και το σενάριο έχουν αναλάβει οι Ντέιβιντ Γκλίσον και Στίβεν Μπέρσφορντ και θα επικεντρώνεται στους έρωτες, τις φιλίες και την καλλιτεχνική έμπνευση του νεαρού συγγραφέα λίγο πριν από το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και την γνωριμία με την γυναίκα του Ιντιθ, την οποία ερμηνεύει η Λίλι Κόλινς.

Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 10 Μαΐου 2019.

Διαβάστε ακόμα: