Buzz

Ο Νίκολας Χουλτ ετοιμάζεται να υποδυθεί τον συγγραφέα του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», Τζ.Ρ.Ρ Τόλκιν

στα 10

Επειτα από αρκετά χρόνια προπαρασκευής, το biopic του διάσημου συγγραφέα μπαίνει επιτέλους σε εφαρμογή.

Ο Νίκολας Χουλτ ετοιμάζεται να υποδυθεί τον συγγραφέα του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», Τζ.Ρ.Ρ Τόλκιν

Η κινηματογραφική βιογραφία του Τζ.Ρ.Ρ Τόλκιν βρίσκεται στα σκαριά εδώ και αρκετά χρόνια, τουλάχιστον από το 2013, όταν ακόμα ήταν φρέσκια η τεράστια επιτυχία των κινηματογραφικών διασκευών του Πίτερ Τζάκσον στα επικά μυθιστορήματα του συγγραφέα, κι ενώ ο σκηνοθέτης ολοκλήρωνε την τριλογία του «Χόμπιτ».

Αγνωστο γιατί (ίσως επειδή το «Χόμπιτ» δεν συνάντησε τελικά την αναμενόμενη επιτυχία), το σχέδιο της Fox Searchlight και της Chernin Ent. να φέρουν στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του Τόλκιν έμεινε ωστόσο στο ράφι για αρκετά χρόνια.

Να, όμως, που το ενδιαφέρον αναζωπυρώνεται, καθώς οι πληροφορίες θέλουν τον Νίκολας Χουλτ να βρίσκεται σε συζητήσεις για να υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Φιλανδός Ντόμε Καρουκόσκι, υπεύθυνος για ένα άλλο πρόσφατο biopic, εκείνο του «Tom of Finland».

Διαβάστε ακόμη: O Νίκολας Χουλτ είναι ο Τζ. Ντ. Σάλιντζερ στο «Rebel in the Rye»

Tolkien 607 Ο Τόλκιν σε νεαρή ηλικία

Το σενάριο της ταινίας, που θα φέρει τον τίτλο «Tolkien», υπογράφουν οι Ντέιβιντ Γκλίσον και Στίβεν Μπέρσφορντ και θα επικεντρώνεται στους έρωτες, τις φιλίες και την καλλιτεχνική έμπνευση του νεαρού συγγραφέα λίγο πριν από το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Τζ.Ρ.Ρ. Τόλιν έζησε ούτως ή άλλως μια μυθιστορηματική ζωή. Πολέμησε στον Πρώτο Παγκόσμιο, βλέποντας από κοντά τη φρίκη που άφησε το στίγμα της στα βιβλία του, ενώ στον Δεύτερο εργάστηκε ως αποκωδικοποιητής για τον στρατό. Ηταν στενός φίλος του Σι Ες Λούις, του συγγραφέα των «Χρονικών της Νάρνια», και μαζί έστησαν την επιδραστική λογοτεχνική ομάδα The Inklings, που αποτέλεσε και το θέμα του μυθιστορήματος «Here There Be Dragons». Το 1937 εξέδωσε το «Χόμπιτ», ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε να γράφει την τριλογία του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», η οποία προοριζόταν αρχικά ως σίκουελ, αλλά εξελίχθηκε σε κάτι πολύ πιο φιλόδοξο και ολοκληρώθηκε το 1949.

Ο Χουλτ, πάντως, μοιάζει να έχει πάρει εργολαβία τα biopics και τους ρόλους πραγματικών προσώπων, καθώς εμφανίζεται ήδη στο «Rebel in the Rye», όπου υποδύεται τον συγγραφέα Τζ. Ντ. Σάλιντζερ, ενώ μόλις ολοκλήρωσε και το «The Current War», το οποίο ανακοινώθηκε μόλις ότι θα προβληθεί στο προσεχές Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου ερμηνεύει τον Νίκολα Τέσλα. Ο 28χρονος ηθοποιός πρωταγωνιστεί και στο «The Favourite» που ετοιμάζει ο Γιώργος Λάνθιμος.

Διαβάστε ακόμη