Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «The Grandmaster» του Γουονγκ Καρ Γουάι ανοίγει το 63ο Φεστιβάλ του Βερολίνου!

στα 10

Μετά από μια αναμονή που άγγιξε τα πέντε χρόνια, ο Γουονγκ Καρ Γουάι προεδρεύει στο 63ο Φεστιβάλ Βερολίνου και φέρνει μαζί του την τελευταία του ταινία, ανοίγοντας την αυλαία με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Το «The Grandmaster» του Γουονγκ Καρ Γουάι ανοίγει το 63ο Φεστιβάλ του Βερολίνου!

«Είναι ειδική τιμή για εμάς να ανοίξουμε τη Μπερλινάλε του 2013 με την προβολή της καινούριας ταινίας του φετινού Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, Γουονγκ Καρ Γουάι. Με το "The Grandmaster», ο Καρ Γουάι προσθέτει ένα καινούριο και συναρπαστικό κομμάτι στο έργο του, έχοντας δημιουργήσει μια αριστοτεχνική και εικαστικά δυναμική ταινία είδους.»

Με αυτήν την ανακοίνωση, ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Βερολίνου ανακοινώνει αυτό που όλοι περιμέναμε εδώ και καιρό: την πρεμιέρα του «Τhe Grandmaster» που ο Καρ Γουάι ετοιμάζει τα τελευταία πέντε χρόνια καθυστερώντας συνεχώς να προγραμματίσει την ολοκλήρωσή του.

7 Φεβρουαρίου λοιπόν (η ημέρα που ξεκινάει το 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου το οποίο διαρκεί μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2013) θα ξέρουμε αν η αναμονή άξιζε τον κόπο.

Τοποθετημένο στη δεκαετία του '30, το «Τhe Grandmaster» διαδραματίζεται στην εποχή όπου οι πολεμικές τέχνες είχαν γίνει διάσημες στη Νότια Κίνα με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Ιπ Μαν, τον θρύλο του κουνγκ-φου και δάσκαλο του Μπρους Λι, σε ένα σχέδιο που ο Καρ Γουάι είχε στο μυαλό του ήδη από το 1996.

«Νιώθω τιμή για την πρόσκληση της νέας μου ταινίας για να ανοίξει το 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Είναι για μένα ένα όνειρο ζωής που ετοιμάζω εδώ και πολλά χρόνια. Και είμαι χαρούμενος που θα το παρουσιάσω στο Βερολίνο. Ετσι κι αλλιώς ανυπομονώ για την επιστροφή μου στην πόλη ως Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, οπότε το να δω το "The Grandmaster" να κάνει την πρεμιέρα του εκεί με κάνει διπλά χαρούμενο», δήλωσε με τη σειρά του ο Καρ Γουάι, ο οποίος μέχρι και αυτή τη στιγμή προσθέτει και αφαιρεί στην ταινία η οποία θα κάνει την επίσημη πρώτη της προβολή στην Κίνα μέσα στον Ιανουάριο.

Δείτε το τρέιλερ παρακάτω και διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «The Grandmaster».


Περισσότερο 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου: