Φεστιβάλ / Βραβεία

Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ονομάζει τον Γουόνγκ Καρ Βάι Πρόεδρο της Κριτικής του Επιτροπής

στα 10

Ανακοινώθηκε ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Μπερλινάλε 2013 και δεν είναι άλλος από τον Χονγκονέζο σκηνοθέτη Γουόνγκ Καρ Βάι.

Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ονομάζει τον Γουόνγκ Καρ Βάι Πρόεδρο της Κριτικής του Επιτροπής

Κάθε χρόνο, λίγο πριν την πρεμιέρα ενός μεγάλου φεστιβάλ, κάποιο άλλο κάνει την πρώτη του ανακοίνωση - έτσι για να κρατιέται υγιής ο ανταγωνισμός. Σήμερα λοιπόν, μία μέρα πριν την πρεμιέρα του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το Βερολίνο ανακοίνωσε τον autuer που διάλεξε για Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής για την Berlinale 2013.

Ο Κινέζος σκηνοθέτης Γουόνγκ Καρ Βάι («Ερωτική Επιθυμία», «2046», «Blueberry Nights») θα έχει την τιμή να ηγηθεί της κριτικής επιτροπής που θα αποτελείται από διεθνείς επιφανείς δημιουργούς, και που καλείται να απονείμει το Χρυσό Λέοντα το Φεβρουάριο του 2013 (το φεστιβάλ θα λάβει μέρος από τις 7 έως τις 17 Φεβρουαρίου).

Ο Καρ Βάι έχει υπάρξει ξανά στην κορυφή της πυραμίδας φεστιβαλικής επιτροπής: το 2006 ήταν ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών, τη χρονιά που ο Χρυσός Φοίνικας πήγε στον Κεν Λόουτς και στο «Ο Ανεμος Χορεύει το Κριθάρι».

«Νιώθω ειλικρινά μεγάλη τιμή για την πρόταση του Ντίτερ (σ.σ. ο Ντίτερ Κόσλικ είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ) και είμαι πολύ χαρούμενος που θα επιστρέψω στο Βερολίνο για να δω τη νέα σοδειά ταινιών από σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο...» δήλωσε ο Καρ Βάι. «Δεν υπάρχει πιο ονειρεμένη εμπειρία για κάθε σινεφίλ!»