Buzz

To μεγαλύτερο φωτόσπαθο του κόσμου!

στα 10

Ο λονδρέζικος ουρανός θύμιζε το βράδυ της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου κάτι από το σύμπαν του «Πολέμου των Αστρων», αφού, με αφορμή της κυκλοφορία της saga του «Star Wars» σε Blu-Ray, ο πύργος της British Telecom έγινε το μεγαλύτερο φωτόσπαθο στον κόσμο!

To μεγαλύτερο φωτόσπαθο του κόσμου!

Μέρος των εορτασμών για την Blu-Ray κυκλοφορία του «Πολέμου των Αστρων», η δημιουργία του μπλε φωτόσπαθου που φώτισε τον λονδρέζικο ουρανο χρειάστηκε 60 λάμπες με συνολικό βάρος 124 κιλά προκειμένου να γίνει εφικτή η λάμψη με μήκος 200 μέτρων.

Ο Αντονι Ντάνιελς (ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον C-3PO) δήλωσε: «Το Λονδίνο έχει παίξει μεγάλο ρόλο σε όλες τις ταινίες του "Πολέμου των Αστρων", οπότε δεν υπάρχει τίποτα πιο ιδανικό από το να βρισκόμαστε όλοι σήμερα εδώ για να φωτίσουμε τον ουρανό της πόλης και να στείλουμε ένα μήνυμα στους μακρινούς γαλαξίες».

Καμία αντίρρηση, αν η κυκλοφορία του Blu-Ray του «Πολέμου των Αστρων» δεν ήταν απλά ακόμη μια επιχειρηματική κίνηση που θα φέρει λίγα ακόμη εκατομμύρια δολάρια στο λογαριασμό του Τζορτζ Λούκας, δημιουργώντας ταυτόχρονα ακόμη περισσότερους δυσαρεστημένους θαυμαστές που βλέπουν το αγαπημένο τους «παραμύθι» να εκφυλίζεται μπροστά στη ματαιοδοξία του ίδιου του δημιουργού του.

Οι διαμαρτυρίες για την τεχνική επεξεργασία των ταινιών και την αλλοίωση των αυθεντικών σκηνών μπορεί να αντισταθμίζονται από τον όγκο των extras και του ανέκδοτου υλικού με το οποίο ο Λούκας έχει εξοπλίσει τη συλλογή, αλλά είναι αλήθεια πως κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να τον σταματήσει κάποιος από την ανελέητη εκμετάλλευση του franchise.

Το «Star Wars Saga» κυκλοφορεί στην Ελλάδα από την Odeon στις 19 Σεπτεμβρίου.