Buzz

Η Τίνα Φέι έχει πολλά να πει για την υποκρισία του Χόλιγουντ και των Οσκαρ

στα 10

Η Τίνα Φέι παρακολούθησε τα «πολιτικά» φετινά Οσκαρ από κοντά. Και μόλις τελείωσαν είπε «bullshit!».

Η Τίνα Φέι έχει πολλά να πει για την υποκρισία του Χόλιγουντ και των Οσκαρ

Η Τίνα Φέι ήταν καλεσμένη της Ακαδημίας στην 88η τελετή των βραβείων Οσκαρ. Μαζί με τον παλιό, καλό της φίλο και συχνό συμπαρουσιαστή, Στιβ Καρέλ, παρουσίασαν την κατηγορία Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης. Ομως η γνωστή κωμικός, κι επί τρία χρόνια οικοδέσποινα των Χρυσών Σφαιρών, είχε πολλά να πει για την «πολιτική» νότα της βραδιάς.

Διαβάστε κι αυτό: Oscars 2016: Ούτε Λεονάρντο, ούτε Gaga, αυτή ήταν η πιο πολιτική στιγμή της βραδιάς

κρις ροκ opening monologue oscars 2016

«Παρακολουθούσα, παρακολουθούσα και λίγο πριν την μέση της τελετής τα είχα πάρει» είπε σε συνέντευξή της στον Χάουαρντ Στερν, τον προκλητικό ραδιοφωνικό παραγωγό του SiriusXM, που ξέρει πώς να αποσπά προκλητικές δηλώσεις από τους καλεσμένους του. «Είπα μέσα μου: όλα αυτά δεν είναι παρά χολιγουντιανές μαλακίες («real Hollywood bullshit»). Ενιωθα ότι όλοι μας φώναζαν από τη σκηνή, λέγοντάς μας τι να κάνουμε. Ποιο ήταν το θέμα τελικά; Ο βιασμός, η καπιταλιστική απληστία, η οικολογία;»

Πάρτε θέση και σε αυτό: Oscars 2016: Σόρι, αλλά μία οσκαρική ενδυματολόγος δε χρειάζεται την έγκρισή σας

Lady Gaga Oscars 2016

«Σκεφτόμουν: παιδιά, διαλέξτε λωρίδα επιτέλους. Δεν πρόκειται να τα διορθώσουμε όλα απόψε. Επίσης... είστε όλοι πλούσιοι. Γιατί φωνάζετε σε μένα για καπιταλιστική απληστία; Είστε όλοι τόσο πλούσιοι!»

Να θυμίσουμε ότι η φετινή τελετή είχε λίγο από όλα: την Lady Gaga και τον αντιπρόεδρο της Αμερικής Τζο Μπάιντεν να μιλούν για τους βιασμούς στα κολλέγια, την νικήτρια ταινία «Spotlight» να θίγει το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τους ιερείς με την Καθολική Εκκλησία να κάνει τα στραβά μάτια, τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο να μιλά για τον βιασμό του περιβάλλοντος από τον άνρωπο και την οικολογική καταστροφή, τον Ανταμ ΜακΚέι, σεναριογράφο του «Μεγάλου Σορταρίσματος» να αποδέχεται το Οσκαρ του φωνάζοντας για την καπιταλιστική απληστία και ωθώντας το κοινό να μην ψηφίσει στις εκλογές αυτούς που χορηγούνται από μεγάλες εταιρείες.

Oscars 2016 leonardo 607

Διαβάστε κι αυτό: O σπουδαίος ευχαριστήριος λόγος του Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Οταν ο Στερν τη ρώτησε συγκεκριμένα πώς είδε το λόγο του ΝτιΚάπριο, η Φέι απάντησε: «Πάντα ενθουσιάζομαι με έναν ηθοποιό που μπορεί να αναπτύξει τόσο σωστά ένα τέτοιο θέμα γιατί, ας το παραδεχτούμε, οι ηθοποιοί είναι πολύ ηλίθιοι. Πολλές φορές τους αφήνεις να μιλήσουν και.... αουτς! Αλλά εκείνος είναι τόσο έξυπνος κι ο λόγος του ήταν πολύ πειστικός...»

lady gaga vanity fair 607

Με τη Lady Gaga δεν ήταν τόσο ευγενική όμως:

«Την επόμενη μέρα των βραβείων υπήρχε μία υπέροχη φωτογραφία της Gaga στο photo booth του πάρτυ του Vanity Fair και στριφογύριζε την κάπα της, ή τι ήταν αυτό που φόραγε τέλος πάντων. Και η λεζάντα έγραφε: «Μετά την performance μου στα Οσκαρ ένιωσα ένα τεράστιο βάρος να φεύγει από τις πλάτες μου, τώρα μπορούσα να πάψω να κρύβομαι...» Και ήθελα να της πω «Ωωω κοπελιά κρυβόσουν; Γιατί αν κρυβόσουν δεν έκανες πολύ καλή δουλειά! Σε βλέπουμε παντού! Αλλά κρυβόσουν τελικά; ΟΚ!»

Για να ζήσετε τα Οσκαρ 2016 λεπτό προς λεπτό - από τους πρώτους που πάτησαν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας - μπείτε στο live blog του Flix που μετέδωσε, με φωτογραφίες, videos, tweets και άμεση ανταπόκριση ολόκληρη την τελετή με λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμη: