Buzz

Τιμ Ρόμπινς: Ακούστε τα τραγούδια του!

στα 10

Σήμερα κυκλοφορεί επισήμως στην Αμερική το πρώτο cd του Τιμ Ρόμπινς και της μπάντας του, με τίτλο το όνομά τους: «Tim Robbins and the Rogues Gallery Band». Δείτε το 6λεπτο featurette με δηλώσεις του Ρόμπινς και ακούστε δείγματα των τραγουδιών του άλμπουμ.

Τιμ Ρόμπινς: Ακούστε τα τραγούδια του!
Through the wind and through the rain...

Τον Τζεφ Μπρίτζες περιμένουμε τον Αύγουστο, ο Τιμ Ρόμπινς μας αιφνιδίασε με το πρώτο του cd!

Ο οσκαρικός ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος του κινηματογράφου και του θεάτρου είχε πάντα μία άλλη κρυφή αγάπη: την μουσική. Εγραφε τραγούδια και τα ερμήνευε με την κιθάρα του «μια ζωή ολόκληρη», όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος.

Αλλωστε, η μουσική ήταν πάντα στο DNA των Ρόμπινς: οι γονείς του γνωρίστηκαν ως μέλη της μπάντας του πανεπιστημίου UCLA. Ο πατέρας του μάλιστα αποτέλεσε μέλος των «Highwaymen», ένα φολκ γκρουπάκι των 60ς οι οποίοι έκαναν ένα και μοναδικό χιτ, πριν διαλυθούν. Μετά ως μάνατζερ του «Gaslight Cafe» στο Βίλατζ της Νέας Υόρκης (από το 1958 που πρωτολειτούργησε, μέχρι το 1971 που έκλεισε, φιλοξένησε την αφρόκρεμα της φολκ), ο Γκίλμπερτ Ρόμπινς συνέχισε να ανεβαίνει στη σκηνή, με τον μικρό του γιο Τιμ να θυμάται τα τραγούδια του πατέρα του ως τις πρώτες παιδικές του μνήμες.

«Η πρώτη επιθυμία μου να πιάσω κιθάρα ήταν βλέποντας τον πατέρα μου στη σκηνή» λέει ο Ρόμπινς. «Τον θυμάμαι να παρασύρει το κοινό να τραγουδήσει μαζί του και η ατμόσφαιρα γινόταν αυτόματα μεθυστική. Αυτή την επικοινωνία ψάχνω όλη μου τη ζωή: την αμεσότητα μεταξύ κοινού και καλλιτέχνη. Αυτό δεν στο δίνει το σινεμά».

Εχοντας αυτό το πάθος, φαίνεται κάπως παράδοξο ότι ο 50χρονος πρωταγωνιστής περίμενε τόσα χρόνια για να βγάλει το πρώτο του cd. Βέβαια όσοι τον ήξεραν, γνώριζαν την «κρυφή» του δραστηριότητα: έγραφε τραγούδια, έπαιζε σε μικρά, γειτονικά του μπαράκια, δοκιμαζόταν. «Εχω πολύ μεγάλο σεβασμό για την μουσική και δε θα βιαζόμουν ποτέ να βγάλω κάτι που δε θα ήταν αυθεντικό και αντάξιο της μεγάλης μου αγάπης. Εψαχνα χρόνια να βρω τη φωνή μου και τις ιστορίες που ήθελα να διηγηθώ. Τώρα νομίζω ότι είμαι έτοιμος να σας πω τα τραγούδια μου...»

Οι πρώτες κριτικές πάντως είναι λιγότερο από ενθουσιώδεις. Βρίσκουν τον Ρόμπινς βαθιά επηρεασμένο από τον προσωπικό του φίλο Μπρους Σπρίνγκστιν («Devils and Dust», «Τhe Seeger Sessions»), με καλές και φιλόδοξες προθέσεις, αλλά όχι το στιβαρό ταλέντο να τις στηρίξει.

Περιμένουμε να ακούσουμε το άλμπουμ, αλλά προς το παρόν πάρτε ένα μικρό δείγμα στο featurette που ακολουθεί, όπου θα ακούσετε και δηλώσεις του Ρόμπινς και της μπάντας.

Επίσης, αν βρεθείτε στην άλλη πλευρά του ωκεανού αυτό το καλοκαίρι, οι «Tim Robbins and the Rogues Gallery Band» ξεκίνησαν προχθές την περιοδεία τους σε μικρά κλαμπ της Αμερικής και του Καναδά, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου.