Buzz

Ο Τιμ Μπάρτον αντιδρά στα cameo των Νίκολας Κέιτζ και Μάικλ Κίτον στο «The Flash»

στα 10

Ο ίδιος μάλιστα τα χαρακτήρισε ως ένα άλλου είδους ΑΙ το οποίο το οποίο παίρνει τη δουλειά που κάνεις και την οικειοποιείται.

Ο Τιμ Μπάρτον αντιδρά στα cameo των Νίκολας Κέιτζ και Μάικλ Κίτον στο «The Flash»

Το «The Flash» του Αντι Μουσιέτι ήταν γεμάτο από cameos από ήρωες και πρωταγωνιστές από την ιστορία της DC, ακόμα και από εκείνους που ποτέ δεν κατάφεραν να κάνουν το πολυαναμενόμενο πέρασμά τους στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη. Ενας από αυτούς ήταν και ο Superman του Νίκολας Κέιτζ, από την ακυρωμένη ταινία του Τιμ Μπάρτον «Superman Lives», ο οποίος εμφανίστηκε στην ταινία πολεμώντας μια τεράστια αράχνη προς το τέλος της ταινίας.

Ο Μπάρτον, σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στο BFI, αναφέρθηκε στον αντίκτυπο της ακύρωσης της ταινίας του από την Warner Bros, καθώς και πώς ένιωσε βλέποντας τον Κέιτζ ως Superman στο «The Flash». «Οχι, δεν μετανιώνω. Θα πω το εξής: όταν δουλεύεις τόσο πολύ σε μια ταινία και δε γίνεται στο τέλος, σε επηρεάζει για το υπόλοιπο της ζωής σου. Γιατί παθιάζεσαι με πράγματα, και κάθε πράγμα είναι ένα άγνωστο ταξίδι, και δεν ήταν ακόμα εκεί. Αλλά είναι μια από αυτές τις εμπειρίες που δεν σε αφήνουν ποτέ, μόνο για λίγο».

Διαβάστε ακόμα: «Nιώθεις ότι ένα ρομπότ κλέβει το πνεύμα σου»: ο Τιμ Μπάρτον για το ΑΙ

nicolas cage superman the flash

Επίσης στην ταινία έκανε την εμφάνισή του, σε μεγαλύτερο ρόλο και ο Batman του Μαίκλ Κίτον, με τον Μπάρτον να αντιδρά συγκρίνοντας τα cameo με την πρόσφατη τάση επανασχεδιασμού ταινιών και χαρακτήρων χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα AI. «Ολο αυτό πηγαίνει σε ένα άλλο θέμα τεχνητής νοημοσύνης, και αυτός είναι ο λόγος που νομίζω ότι έχω τελειώσει πλέον με τα στούντιο. Μπορούν να πάρουν αυτό που έκανες, το "Batman" ή οτιδήποτε άλλο, και να το οικειοποιηθούν πολιτιστικά, ή όπως θέλεις πες το. Αν και είσαι σκλάβος της Disney ή της Warner Brothers, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Ετσι, στα τελευταία χρόνια της ζωής μου τα έχω απορρίψει όλα αυτά.»

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη του Τιμ Μπάρτον στο BFI εδώ.