Φεστιβάλ / Βραβεία

This is the true story of Frankenstein… Ο Κώστας Ζάπας δίνει εικόνα στο μύθο

στα 10

Μετά την περσινή ρετροσπεκτίβα στο έργο του, ο Κώστας Ζάπας βρίσκεται στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και συμμετέχει στο Crossroads της Αγοράς με τον δικό του «Φράνκενσταϊν».

This is the true story of Frankenstein… Ο Κώστας Ζάπας δίνει εικόνα στο μύθο

Τρία χρόνια μετά την «Ανταρσία της Κόκκινης Μαρίας», ένα χρόνο ακριβώς αφότου το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης παρουσίασε αφιέρωμα σε ολόκληρο το έργο του, ο Κώστας Ζάπας ετοιμάζεται για τη δική του διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος της Μέρι Σέλεϊ, την ταινία «Φράνκενσταϊν: Η Οδύσσεια του Θανάτου». Η ταινία, που βρίσκεται στο στάδιο της προπαραγωγής, συμμετέχει στο 9ο φόρουμ συμπαραγωγών Crossroads της Αγοράς του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου και θα παρουσιάσει την ως τώρα εξέλιξή της και θα διεκδικήσει κι άλλους συμμάχους στην πορεία της. Το «Φράνκενσταϊν: Η Οδύσσεια του Θανάτου» θα παρουσιαστεί στο Crossroads με το πρώτο του εικαστικό που συνοψίζει την ατμόσφαιρα του θρύλου – δείτε το παρακάτω!

frankposter

Η νέα ταινία του Κώστα Ζάπα θα γυριστεί στην Ελλάδα, αλλά θα είναι μια αγγλόφωνη, διεθνής συμπαραγωγή. Στο φιλμ θα πρωταγωνιστεί ο στιβαρός Βρετανός ηθοποιός Στίβεν Μπέρκοφ και γύρω του, σ’ ένα καστ πιο επώνυμο απ’ οποιαδήποτε από τις προηγούμενες ταινίες του, οι Αγγελική Παπαθεμελή, Λυδία Φωτοπούλου, Ερρίκος Λίτσης και Αντώνης Παπαδόπουλος. Τα ειδικά εφέ της ταινίας θα επιμεληθεί ο Παναγιώτης Ράπας, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι, ο συνθέτης των σάουντρακ ταινιών όπως τα «2046», «Ιπτάμενα Στιλέτα» και «Ερωτική Επιθυμία».

Περιμένοντας νεώτερα από την παραγωγή του «Φράνκενσταϊν: Η Οδύσσεια του Θανάτου», βυθιστείτε ξανά στο σύμπαν του Κώστα Ζάπα στην αποκλειστική βιντεοσυνέντευξη που παραχώρησε ο σκηνοθέτης στο Flix.