Industry

«Οι Κάννες είναι το Γούντστοκ του σινεμά...» Ο Τιερί Φρεμό μιλά για το (λες ανεπηρέαστο) Φεστιβάλ του 2021

στα 10

Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

«Οι Κάννες είναι το Γούντστοκ του σινεμά...» Ο Τιερί Φρεμό μιλά για το (λες ανεπηρέαστο) Φεστιβάλ του 2021

Αύριο, Πέμπτη, 3 Ιουνίου, ο Πιερ Λεσκίρ και ο Τιερί Φρεμό, Γενικός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών, θα παρουσιάσουν στον κόσμο το πρόγραμμά τους για το 2021, την επάνοδο του Φεστιβάλ μετά από ένα χρόνο πανδημίας και απραγίας. Λίγο νωρίτερα, ο Φρεμό μιλά στο indiewire για τα σχέδιά τους - κι η αυτοπεποίθησή του μάς πείθει για ένα δευτερόλεπτο πως όλα κυλούν όπως πρώτα. Διαβάστε παρακάτω κάποιες, ενδεικτικές, απαντήσεις του.

Διαβάστε ακόμη: Το «The French Dispatch» θα κάνει την πρεμιέρα του φέτος στις Κάννες

Θα είναι προαπαιτούμενο όλοι οι παριστάμενοι να έχουν εμβολιαστεί για να παρευρεθούν σε προβολές;

Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, τα τεστ είναι. Οι θεατές μπορούν να επιλέξουν τι θα παρουσιάσουν στους ελεγκτές, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό τεστ. Βασικά, για να έχει κανείς πρόσβαση στο Παλέ, την έδρα του Φεστιβάλ, θα πρέπει να έχει μια έγκυρη απόδειξη ότι είναι υγιής. Η εγκυρότητα αυτή εξασφαλίζεται είτε από απόδειξη πλήρους εμβολιασμού, είτε απόκτηση ανοσίας για πλέον των 15 ημερών και λιγότερη των 6 μηνών, ή αρνητικό τεστ PCR, ή τεστ αντισωμάτων 48 ωρών.

κάννες 607

Τι ποσοστό πληρότητας θα τηρηθεί στις αίθουσες;

Στη Γαλλία, από τις 30 Ιουνίου θα επιτρέπεται το 100% της πληρότητας, άρα θα επωφεληθούμε χρησιμοποιώντας όλα μας τα καθίσματα. Φυσικά, πάλι θα πρέπει να φροντίζεις τους διπλανούς σου, να σέβεσαι τον προσωπικό χώρο, να τηρείς την κοινωνική αποστασιοποίηση. Και στις αίθουσες, θα πρέπει να φοράς μάσκα. Η πανδημία δεν τελείωσε ακόμα, άρα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Πόσο πιστεύετε ότι θα συμμετάσχει η διεθνής κοινότητα;

Οι Κάννες 2021 είναι ένα πολύ διεθνές φεστιβάλ. Εχουμε λάβει αιτήσεις από πολλές ταινίες. Συνήθως λαμβάνουμε γύρω στις 1.800, φέτος ήταν σχεδόν 2.300 μεγάλου μήκους.

κάννες 607

Πώς θα μπορέσουν οι Κάννες να δείξουν ταινίες σε κριτικούς που δεν θα παρευρεθούν; Θα υπάρξει κάποια online παρουσία για δημοσιογραφικές προβολές, ή καθόλου online;

Για τους ξένους κριτικούς που δεν μπορούν να ταξιδέψουν, διερευνούμε εάν μπορούν να γίνουν δημοσιογραφικές προβολές σε κάποιες μεγάλες πόλεις, σε συμφωνία με τους παραγωγούς. Αλλά δεν θα υπάρξουν διαδικτυακές προβολές - τουλάχιστον όχι για το κοινό. Κάποια φεστιβάλ βγάζουν πολλά χρήματα από τις online θεάσεις, για εμάς αυτό έρχεται αντίθετο στα πιστεύω μας. Ενα φεστιβάλ είναι ένα ζωντανό θέαμα. Οι Κάννες είναι το Γούντστοκ του σινεμά, κάθε χρόνο! Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Τιερί Φρεμό στο indiewire.

Το Φεστιβάλ Καννών 2021 θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 17 Ιουλίου και το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις 3 Ιουνίου.