Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Βασίλης Κεκάτος σκηνοθετεί τα σποτ του 60ού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

στα 10

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα μικρού μήκους για την ταινία «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» σκηνοθέτης υπογράφει τέσσερα σποτ που είναι αν και μικρά σε διάρκεια, ολόκληρες ταινίες.

Flix Team
Ο Βασίλης Κεκάτος σκηνοθετεί τα σποτ του 60ού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Στον σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο, βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα μικρού μήκους για την ταινία Η Απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς, ανέθεσε το 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τη δημιουργία των φετινών σποτ που θα υποδέχονται το κοινό στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Θέλοντας να ευχηθεί «χρόνια πολλά» στη διοργάνωση, ο Βασίλης Κεκάτος δημιούργησε τέσσερα τρυφερά, κινηματογραφικά και συγκινητικά σποτάκια, σε παραγωγή Ελένης Κοσσυφίδου, και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση.

Δείτε ακόμη: «Φεστιβάλ»: ένα κόμικ για τα 60 χρόνια Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Βασίλης Κεκάτος φεστιβάλ σποτ 607

«Σκεπτόμενος πως όταν γιορτάζει ένα φεστιβάλ γιορτάζει και η πόλη του, ο μόνος τρόπος που μπόρεσα να προσεγγίσω την πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν η ευαισθησία» σημειώνει ο σκηνοθέτης για τα σποτ, στα οποία όλοι οι πρωταγωνιστές του εύχονται και δέχονται χρόνια πολλά. Και συνεχίζει: «Αναγνωρίζω τη Θεσσαλονίκη σε πολλά ακόμη πρόσωπα και σώματα, κάθε φορά όμως αυτό που θα επέλεγα να κάνω θα ήταν να την κοιτάξω με ζεστασιά και να της ευχηθώ χρόνια πολλά μέσα από όλους αυτούς τους χαρακτήρες και τις φωνές που το σινεμά μου δίνει τη δυνατότητα να κατοικήσω, έστω και για μερικές στιγμές».

Δείτε κι αυτό: Αυτό είναι γιορτή! Ο Τζον Γουότερς στο 60ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Δείτε τα τέσσερα σποτ του Φεστιβάλ

60ό ΦΚΘ - επίσημο σποτ «Τούρτα»


60ό ΦΚΘ - επίσημο σποτ «Koχύλι»


60ό ΦΚΘ - επίσημο σποτ «Τηλεφωνικός Θάλαμος»


60ό ΦΚΘ - επίσημο σποτ «Βιολέττα»


Το 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα: