Buzz

«The Walk»: ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ περπατά σε τεντωμένο σχοινί και μας κόβει την ανάσα!

στα 10

H ιστορία του Φιλίπ Πετί, μετά το οσκαρικό ντοκιμαντέρ «Man on Wire» (2009), έγινε 3D ταινία. Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις βάζει τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ να διασχίσει την απόσταση μεταξύ των Διδύμων Πύργων σε τεντωμένο σχοινί.

«The Walk»: ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ περπατά σε τεντωμένο σχοινί και μας κόβει την ανάσα!

Στις 7 Αυγούστου 1974, λίγες μέρες πριν κλείσει τα 25 του χρόνια, ο Γάλλος ακροβάτης Φιλίπ Πετί πραγματοποίησε το τρελό του όνειρο: διέσχισε σε τεντωμένο σύρμα την απόσταση που ενώνει τις ταράτσες των Διδύμων Πύργων του World Trade Center. Χρειάστηκαν 45 λεπτά για να ολοκληρώσει τον άθλο του και 8 διαδρομές πίσω-μπρος. Το επικίνδυνο εγχείρημα έγινε φυσικά μυστικά και παράνομα, αιφνιδιάζοντας το Δήμο της Νέας Υόρκης και τις αστυνιμικές αρχές. Το αποτέλεσμα ήταν ο Πετί να συλληφθεί από τους (εντυπωσιασμένους) αστυνομικούς, οι οποίοι κατέγραψαν το συμβάν ως «παρατήρηση ενός άντρα σε σύρμα», απ’ όπου και ο ακροβάτης πήρε το παρατσούκλι του. Κι από όπου πήρε και το όνομά του το «Man on Wire», το ντοκιμαντέρ που κέρδισε δικαιωματικά το Οσκαρ το 2009 (και είχε επίσης κερδίσει BAFTA, Independent Spirit Award, Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και Βραβείο Κοινού στο Σάντανς, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και στο Φεστιβάλ του Τορόντο).

the walk trailer 607 2

Σήμερα, ο Ρόμπερτ Ζεμέκις είναι πανέτοιμος να μας παρουσιάσει την κινηματογραφική διασκευή των απομνημονευμάτων του Πετί (πάνω στα οποία είχε βασιστεί και το ντοκιμαντέρ του Τζέιμς Μαρς) σε ταινία μυθοπλασίας - κι όχι μόνο. Αλλά σε ένα ανατριχιαστικό θρίλερ γυρισμένο ειδικά για να προβληθεί σε 3D IMAX.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ περπατά στον ουρανό

the walk trailer 607 1

Εκτός από την παραγωγή και τη σκηνοθεσία, ο Ζεμέκις υπογράφει και το σενάριο: «Πάντα βλέπουμε την πιο βαρετή γωνία όταν κοιτάζουμε κάποιον να περπατά ψηλά πάνω σε σύρμα,» λέει ο Ζεμέκις. «Πάντα κοιτάζουμε προς τα πάνω. Τώρα θα βάλουμε το κοινό εκεί πάνω, μαζί με τον Πετί!» Ο Ζεμέκις αντιμετωπίζει την ταινία του ως φόρο τιμής στην πόλη της Νέας Υόρκης και στους Δίδυμους Πύργους. «Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που περπάτησε εκεί πάνω κι ο μόνος που θα το κάνει ποτέ. Και σ’ αυτό υπάρχει μια όμορφη δύναμη.»

Θέλετε να καταλάβετε τι εννοεί; Δείτε το trailer!

Το «The Walk» θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες τον Οκτώβριο του 2015


Διαβάστε περισσότερα: