Buzz

«Οι Νυχτερίτες» του Στίβεν Κινγκ έρχονται στη μεγάλη οθόνη

στα 10

Μετά το «Αυτό», άλλο ένα βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, που είχε γίνει πρώτα μίνι σειρά, ετοιμάζεται για το κινηματογραφικό του make over.

«Οι Νυχτερίτες» του Στίβεν Κινγκ έρχονται στη μεγάλη οθόνη

Ηταν να μην γίνει η αρχή. Μετά την τεράστια επιτυχία του «Αυτό», και άλλα βιβλία του Στίβεν Κινγκ προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους στην μεγάλη οθόνη. Ενα από αυτά είναι και το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας/τρόμου που έγραψε ο Κινγκ το 1987 με τίτλο «The Tommyknockers» («Οι Νυχτερίτες» στα ελληνικά), το οποίο μάλιστα είχε μεταφερθεί στη μικρή οθόνη το 1993 ως μια μίνι σειρά 2 επεισοδίων.

Αυτή τη φορά ο σκηνοθέτης του «Conjuring» και του «Insidious» Τζέιμς Γουάν και ο παραγωγός του «Αυτό» Ρόι Λι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον παραγωγό της μίνι σειράς του ’93 του «The Tommyknockers» Λάρι Σανίτσκι για να μεταφέρουν το βιβλίο του Κινγκ στη μεγάλη οθόνη. Αυτό τον καιρό προσπαθούν να βρουν ένα στούντιο που θα αναλάβει την παραγωγή, χωρίς να αφήνουν έξω την πιθανότητα να το δώσουν και στο Netflix, το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες δυο ταινίες βασισμένες σε ιστορίες του Κινγκ, το «Gerald’s Game» και το «1922».

Διαβάστε ακόμα: Η Τζέσικα Τσαστέιν βρίσκεται ένα βήμα πριν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο σίκουελ του «It»

the tommyknockers 607

Πάντως ο Κινγκ είχε αναφέρει πως δεν του άρεσε ποτέ το συγκεκριμένο βιβλίο, το οποίο είχε γράψει όταν ο ίδιος πάλευε με το αλκοολισμό και τα ναρκωτικά. «“Οι Νυχτερίτες” είναι ένα απαίσιο βιβλίο. Ηταν το τελευταίο που είχα γράψει πριν ξανασταθώ στα πόδια μου. Και το σκεφτόμουν αρκετά τον τελευταίο καιρό πριν πω στον εαυτό μου “υπάρχει ένα καλό βιβλίο κάπου εκεί μέσα, κάτω από όλη αυτή την έμπνευση που σου δίνει η κοκαΐνη, και πρέπει να επιστρέψω.” Το βιβλίο είναι περίπου 700 σελίδες και σκέφτομαι πως “πιθανότατα υπάρχει ένα πολύ καλό μυθιστόρημα 350 σελίδων εκεί μέσα.”»

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή του βιβλίου, η υπόθεση έχει ως εξής: «Κάτι αλλόκοτο συνέβαινε στη μικρή ειδυλλιακή κωμόπολη Χέιβεν του Μέιν. Το ήσυχο μέρος όπου η συγγραφέας Μπόμπι Αντερσον ήλπιζε ν' αφοσιωθεί στο γράψιμο του καινούριου της βιβλίου αλλάζει, μέρα τη μέρα μεταμορφώνεται. Κάτι έχει δώσει σε κάθε άντρα, γυναίκα και παιδί δυνάμεις και ιδιότητες ασύλληπτες για τα ανθρώπινα μέτρα. Κάτι, που έχει μετατρέψει την πόλη σε παγίδα θανάτου για τους ξένους. Κάτι, που φωλιάζει σ' ένα παράξενο μεταλλικό αντικείμενο, θαμμένο για χιλιάδες χρόνια, που η Μπόμπι ανακάλυψε τυχαία μια μέρα στο δάσος. Δεν είναι ότι η Μπόμπι και οι άλλοι καλοί άνθρωποι του Χέιβεν πούλησαν την ψυχή τους για να κερδίσουν όσα πρόσφερε αυτή η αποτρόπαια, σκοτεινή δύναμη. Είναι που έγιναν τα θύματα μιας διαβολικής κυριαρχίας μια εισβολής στο σώμα και την ψυχή - και το νου...»


Διαβάστε ακόμη