Φεστιβάλ / Βραβεία

Ενα ηλιοβασίλεμα καίει τον ουρανό στην αφίσα του «Θαύματος της Θάλασσας των Σαργασσών»

στα 10

Πρεμιέρα και για την αφίσα της νέας ταινίας του Σύλλα Τζουμέρκα, λίγες μέρες πριν την επίσημη πρώτη στο Πανόραμα της 69ης Berlinale.

Flix Team
Ενα ηλιοβασίλεμα καίει τον ουρανό στην αφίσα του «Θαύματος της Θάλασσας των Σαργασσών»

Ενας ουρανός που καίγεται από το ηλιοβασίλεμα δεσπόζει στην αφίσα της νέας ταινίας του Σύλλα Τζουμέρκα, δίνοντας το στίγμα για ένα σκοτεινό νεο-νουάρ κάπου στην επαρχιακή Ελλάδα, το οποίο ετοιμάζεται για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο τμήμα Πανόραμα του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Το φιλμ ακολουθεί δύο γυναίκες, μια αστυνομικό και μια εργάτρια σε εργοστάσιο παραγωγής χελιών, που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη Δυτική Ελλάδα. Οταν μια μυστηριώδης αυτοκτονία θα φέρει τα πάνω-κάτω στη μικρή πόλη και θα πυροδοτήσει έναν άγριο κύκλο βίας, οι ζωές των δύο γυναικών που μέχρι χθες αγνοούσαν η μία την ύπαρξη της άλλης, αρχίζουν να συγκλίνουν. Δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά από τη συνάντησή τους μπορεί να κρέμεται η σωτηρία τους.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: «Μια φωνή που λέει "κι άλλο"»: Τρέιλερ για το «Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα

Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών αφίσα

Το «Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» είναι μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας, Ολλανδίας και Σουηδίας. Ο Τζουμέρκας ξανασυνεργάζεται με τις πρωταγωνίστριες της «Εκρηξης» και της «Χώρας Προέλευσης», αντίστοιχα, στους δύο κεντρικούς ρόλους, την Αγγελική Παπούλια και τη Γιούλα Μπούνταλη, ενώ γύρω τους, τη σκοτεινή κοινότητα της πόλης ερμηνεύουν οι Χρήστος Πασσαλής, Αργύρης Ξάφης, Θανάσης Δόβρης, Λαέρτης Μαλκότσης, Μαρία Φιλίνη, Κριστιάν Κουλμπίντα, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Μιχάλης Κίμωνας, Θάνος Τοκάκης, Λαέρτης Βασιλείου, Αλκηστις Πουλοπούλου και η Κατερίνα Χέλμη.

Δείτε ακόμη: Το Flix πήγε βόλτα στο «Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα