Buzz

Είναι ο Baby Yoda μια ξεδιάντρωπη αντιγραφή του Γκίζμο από τα «Gremlins»;

στα 10

Τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο σκηνοθέτης των ταινιών «Gremlins», Τζο Ντάντε.

Είναι ο Baby Yoda μια ξεδιάντρωπη αντιγραφή του Γκίζμο από τα «Gremlins»;

Οταν η σειρά του Disney+ «The Mandalorian» το 2019 ο κόσμος ερωτεύτηκε αμέσως τον Baby Yoda, γνωστό πλέον και ως Γκόργκου. Από τότε το μικρό πράσινο πλασματάκι που συνοδεύει τον ήρωα της σειράς στις περιπέτειές του έχει γίνει η μασκότ της σειράς, ενώ έχει οδηγήσει στην δημιουργία πολλών και διαφόρων memes.

Αλλά δεν φαίνεται να μοιράζονται όλοι τον ίδιο ενθουσιασμό και την αγάπη για τον Γκόργκου. Ενας από αυτούς είναι και ο σκηνοθέτης της των «Gremlins», Τζο Ντάντε. Ο Ντάντε, ο οποίος βρέθηκε στο Σαν Φρανσίσκο για να παρουσιάσει αυτό το Σάββατο τα «Gremlins» και «Gremlins 2: The New Batch» σε 35mm, μίλησε στην εφημερίδα San Francisco Chronicle για τις ταινίες αυτές, αλλά είχε και κάτι να πει για το πράσινο πλασματάκι του «The Mandalorian».

Διαβάστε ακόμα: Ενας φαν ξαναμόνταρε την σειρά «Obi-Wan Kenobi» σε μία ταινία 2μιση ωρών

Gremlins 616

Σύμφωνα με τον ίδιο ο Γκόργκου είναι μια ξεδιάντροπη αντιγραφή του Γκίζμο από τα «Gremlins», μια ταινία η οποία κυκλοφόρησε το 1984, τέσσερα χρόνια μετά το «Star Wars Επεισόδιο V: Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» όπου έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο Γιόντα, ο χαρακτήρας στον οποίο βασίζεται ο Γκόργκου. «Νομίζω ότι η μακροζωία [των ταινιών] είναι πραγματικά το κλειδί για αυτόν τον χαρακτήρα [Γκίζμο], ο οποίος είναι ουσιαστικά σαν μωρό. Που με φέρνει, φυσικά, στο θέμα του Baby Yoda, το οποίο είναι εντελώς κλεμμένο και απλά μια αντιγραφή. Ξεδιάντροπη θα έλεγα», δήλωσε ο Ντάντε.

Μπορεί οι δυο χαρακτήρες να έχουν… κάποιες ομοιότητες, αλλά νομίζουμε πως ο Ντάντε υπερβάλλει λίγο. Παρόλα αυτά και οι δυο χαρακτήρες ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη μικρή οθόνη, με τον Γκίζμο να κάνει την εμφάνισή του στη σειρά κινουμένων σχεδίων του HBO Max «Gremlins: Secrets of the Mogwai», με τον Ντάντε να συμμετέχει ως σύμβουλος στη σειρά, και τον Γκόργκου στην τρίτη σεζόν του «The Mandalorian», η οποία ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2023.

baby yoda gif 607