Buzz

Ενας φαν ξαναμόνταρε την σειρά «Obi-Wan Kenobi» σε μία ταινία 2μιση ωρών

στα 10

Ενας νεαρός κινηματογραφιστής αποφάσισε να διορθώσει μερικά πράγματα στην σειρά του Disney+ και να την κάνει σε μια χορταστική 2μιση ωρών ταινία.

Ενας φαν ξαναμόνταρε την σειρά «Obi-Wan Kenobi» σε μία ταινία 2μιση ωρών

H σειρά του Disney+ «Obi-Wan Kenobi» ήταν μια προσπάθεια της Disney και της Lucasfilm να αναβιώσουν την ατμόσφαιρα και την αισθητική των παλιών ταινιών «Star Wars». Και μπορεί το στούντιο να μην έχει κυκλοφορήσει κάποια νέα ταινία μετά και το φινάλε της νέας τριλογίας το 2019 με το «Skywalker: Η Ανοδος», με το saga να μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη (με μεγαλύτερη επιτυχία) αλλά λίγοι γνωρίζουν πως το «Obi-Wan Kenobi» ήταν αρχικά να παιχτεί στο σινεμά.

Ενας νεαρός κινηματογραφιστής και παθιασμένος φαν του «Star Wars», ο Κάι Πάτερσον, ήταν τόσο ενθουσιασμένος όταν είδε την σειρά που αποφάσισε να κάνει αυτή την αρχική επιθυμία του στούντιο πραγματικότητα. Ετσι ξαναμοντάρισε τα έξι επεισόδια της σειρά σε μια ταινία 2μιση ωρών. Σε ένα ποστ που ανέβασε στην ιστοσελίδα του πιστεύει πως η σειρά δεν δικαίωσε την ιστορία οπότε αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Διαβάστε ακόμα: Η Επιστροφή του Τζεντάι. Το «Obi-Wan Kenobi» θέλει να είναι η εξιλέωση μιας ολόκληρης τριλογίας

obi-wan kenobi

«Η σειρά “Obi-Wan”, κατά τη γνώμη μου, υπέφερε από πράγματα που μπορούσαν εύκολα να διορθωθούν στο σενάριο και στο μοντάζ. Περίεργος ρυθμός, ολόκληρες σκηνές που τελικά δεν οδηγούσαν πουθενά, ανόητοι διάλογοι και σκηνοθετικές επιλογές, οπότε αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να αλλάξω ό,τι μπορούσα. Θέλω να είμαι πολύ σαφής, αυτή είναι η δική μου καλλιτεχνική ερμηνεία για το πώς αυτές οι σκηνές θα μπορούσαν να συνδυαστούν για να φτιάξουν κάτι που λειτουργεί καλύτερα για εμένα προσωπικά», έγραψε το Πάτερσον.

Πάντως εξήγησε πως απλά δούλεψε σε ήδη υπάρχον υλικό και ότι δεν βγάζει χρήματα από αυτό και ζητά από όλους να δουν την ταινία του μόνο εάν έχουν πληρώσει συνδρομή στο Disney+.

Και τα έξι επεισόδια του «Obi-Wan Kenobi» είναι διαθέσιμα στο Disney+ και μπορείτε να δείτε την ταινία του Πάτερσον εδώ.