Buzz

Η νέα συνέχεια του «Εξορκιστή» θα είναι βγαλμένη από τη ζωή!

στα 10

Ο Γουίλιαμ Φρίντκιν ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο σε αληθινές περιπτώσεις εξορκισμού.

Η νέα συνέχεια του «Εξορκιστή» θα είναι βγαλμένη από τη ζωή!

Μια από τις πιο διαβόητες (και καλύτερες) ταινίες τρόμου όλων των εποχών, ο «Εξορκιστής» γνώρισε τεράστια επιτυχία και ακολουθήθηκε μάλλον αναμενόμενα από τρεις κινηματογραφικές συνέχειες (και πιο πρόσφατα, από μια τηλεοπτική σειρά), που δεν αποδείχθηκαν ακριβώς αντάξιες του πρωτότυπου και σίγουρα δεν έκαναν πολύ χαρούμενο τον σκηνοθέτη της ταινίας του 1973, Γουίλιαμ Φρίντκιν.

44 ολόκληρα χρόνια μετά την πρεμιέρα της δαιμονισμένης ταινίας του, λοιπόν, ο Φρίντκιν αποφάσισε να πάρει το αίμα του πίσω, σκηνοθετώντας τη δική του συνέχεια. Μόνο που δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο σίκουελ.

Διαβάστε ακόμη: Το «Becoming Cary Grant» αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά ενός θρύλου του Χόλιγουντ

William Friedkin 607

William Friedkin 607

William Friedkin 607 Ο Γουίλιαμ Φρίντκιν στα γυρίσματα του «Εξορκιστή»

Το «The Devil and Father Amorth» θα είναι ντοκιμαντέρ και θα εξετάζει την ταινία του Φρίντκιν σε σχέση με πραγματικές περιπτώσεις εξορκισμών, και πιο συγκεκριμένα αυτούς που πραγματοποίησε ο 92χρονος σήμερα Πάτερ Γκαμπριέλε Αμόρθ, ή αλλιώς, ο «Κοσμήτορας των Εξορκιστών, όπως έχει γίνει γνωστός.

Ο ίδιος ο Φρίντκιν υπήρξε μάρτυρας ενός από αυτούς, μια εμπειρία για την οποία έγραψε μάλιστα στο Vanity Fair: «Δεν σταμάτησε ποτέ να με συνεπαίρνει η φύση του καλού και του κακού, και η πιθανότητα ενός δαιμονισμού. Η δυνατότητα να γίνω μάρτυρας και να κινηματογραφήσω έναν πραγματικό εξορκισμό ήρθε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες από τότε που έκανα τον “Εξορκιστή”, εντελώς τυχαία».

Σατανικό!

Father Gabriele Amorth 607 Ο «πρωταγωνιστής» της νέας ταινίας του Φρίντκιν, Πάτερ Γκαμπριέλε Αμόρθ

Διαβάστε ακόμη