Buzz

Το «Continental» ανοίγει τις πόρτες του στο πρώτο τρέιλερ της σειράς prequel του «John Wick»

στα 10

Η μίνι σειρά «The Continental», η οποία μας δίνει το παρελθόν του επώνυμου ξενοδοχείου του franchise, θα μας παρουσιάσει παραπάνω από τον αινιγματικό υπόκοσμο των ταινιών, καθώς και το παρελθόν δύο σημαντικών χαρακτήρων.

Το «Continental» ανοίγει τις πόρτες του στο πρώτο τρέιλερ της σειράς prequel του «John Wick»

Το «John Wick» είναι ίσως ένα από τα πιο απρόσμενα Χολυγουντιανά franchise των τελευταίων ετών. Μια σχετικά απλή ιστορία ενός αποσυρμένου δολοφόνου που επιστρέφει στο παιχνίδι για προσωπικούς λόγους έγινε μια από τις καλύτερες ταινίες του 2014, χάρη στην έξυπνη καλογυρισμένη δράση της, το απρόσμενο βάθος της και τον αινιγματικό, αλλά ενδιαφέρων κόσμο της, οδηγώντας σε τρία σίκουελ -το τελευταίο κυκλοφόρησε φέτος την άνοιξη- που σταδιακά έχτιζαν στον κόσμο του και ανέβαζαν σταδιακά την ποιότητα, με το καθένα να είναι καλύτερο από το προηγούμενο.

Το άνοιγμα στην τηλεόραση ήταν αναπόφευκτο, και το πρώτο τρέιλερ της σειράς «The Continental: From the World of John Wick» υπόσχεται να αξιοποιήσει τον κόσμο των ταινιών με έναν τρόπο που τιμά τις προηγούμενες ταινίες, ωστόσο δικαιολογεί την ύπαρξη του.

Το τρέιλερ μάς τοποθετεί στην Νέα Υόρκη, την δεκαετία του 1970. Μέρος είναι το επώνυμο ξενοδοχείο, που στον κόσμο τις ταινίας αποτελεί άσυλο για κάθε φιγούρα του υπόκοσμου, καθώς εφαρμόζεται αυστηρά η απαγόρευση κάθε παράνομης δραστηριότητας στα εδάφη του, με ολέθριες συνέπειες για όσους την παραβούν. Η σειρά θα ακολουθεί δύο δευτερεύοντες αλλά σημαντικούς χαρακτήρες από τις ταινίες, τον Γουίνστον Σκοτ, διευθυντή του ξενοδοχείου και τον Χείρον, τον ρεσεψιονίστ και δεξί του χέρι. Σε αντίθεση με τις ταινίες, που τους υποδυόντουσαν οι αείμνηστοι Ίαν ΜακΣέιν και Λανς Ρέντικ, αντίστοιχα, στην σειρά θα υποδύονται από νεότερους, σχετικά άγνωστους ηθοποιούς, οι οποίοι φαίνεται πως θα παρουσιάσουν το ταξίδι τους από την πρώτη τους γνωριμία μέχρι την άνοδό τους στις θέσεις που έχουν στις ταινίες.

continental

Το τρέιλερ παρουσιάζει τον Κόλιν Γούντγουελ ως Γουίνστον, ο οποίος φαίνεται να είναι υπό την φτερούγα του τότε διευθυντή του ξενοδοχείου, Κόρμακ (που παίζει ο Μελ Γκίμπσον). Δεν παρέχει πολλές πληροφορίες για την πλοκή της σειράς, παρά μόνο κλεφτές ματιές σε έναν βίαιο και γεμάτο αδρεναλίνη κόσμο, που παραπέμπει στην κλασσική δράση του franchise αλλά με μια διαφορετική, πιο εποχιακή ατμόσφαιρα, φέρνοντας στο νου και ταινίες δράσης από εκείνη την εποχή. Επίσης αποκαλύπτει ότι η σειρά θα διαρκέσει μόλις τρία επεισόδια («Νύχτες»), ωστόσο το καθένα θα είναι 90 λεπτά, πράγμα που ουσιαστικά το καθιστά μια μικρή τριλογία ταινιών.

Φαίνεται έτσι πως, σε αντίθεση με πολλές σειρές spin-off από κινηματογραφικά franchise, που προσπαθούν να βάλουν όσα περισσότερα μπορούν για να αυξήσουν των αριθμό επεισοδίων (Marvel, κανείς;), υπάρχει μια συγκεκριμένη ιστορία στο κέντρο της σειράς που θα ειπωθεί με τον άκρως απαραίτητο χρόνο.

Στην σειρά πρωταγωνιστούν επίσης οι Κέιτι ΜακΓκραθ ως «Δικαστής», μέλος της εγκληματικής Υψηλής Τραπέζης από τις δύο τελευταίες ταινίες, Ρέι ΜακΚίνον ως Τζένκινς, Πίτερ Γκριν ως Θείος Τσάρλι, Μπεν Ρόμπσον ως Φράνκι, Χιούμπερτ Πόιντ Ντ’Ζουρ ως Μάιλς, Τζέσικα Αλέν ως Λου, Μισέλ Πράντα ως KD και Νανγκ Κέιτ ως Yen. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο Amazon Prime στις 22 Σεπτεμβρίου.

Δείτε το τρέιλερ εδώ: