Buzz

Αυτό που συνδέει τον Μπρους Γουέιν του «The Batman» του Ματ Ριβς με τον Κερτ Κομπέιν

στα 10

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Ματ Ριβς δήλωσε πως ο Μπρους Γουέιν της ταινίας του θα είναι διαφορετικός από ό,τι τον έχουμε συνηθίσει ως τώρα.

Αυτό που συνδέει τον Μπρους Γουέιν του «The Batman» του Ματ Ριβς με τον Κερτ Κομπέιν

Ενα από τα πράγματα που έκανε το πρώτο τρέιλερ του «The Batman» του Ματ Ριβς τόσο αξιομνημόνευτο και επιβλητικό ήταν και η χρήση του «Something in the Way» των Νιρβάνα, το οποίο κατάφερε να αναδείξει την σκοτεινή και ταυτόχρονα μελαγχολική ατμόσφαιρα της ταινίας. Αλλά από ό,τι φαίνεται η επιλογή του συγκροτήματος δεν ήταν τελείως τυχαία.

Μιλώντας στο περιοδικό Empire, ο σκηνοθέτης Ματ Ριβς μίλησε για τις εμπνεύσεις του για τον χαρακτήρα του Μπρους Γουέιν στο «The Batman», όπου αντί να είναι ο δισεκατομμυριούχος playboy, όπως συχνά απεικονίζεται στα κόμικς, ο ίδιος ήθελε να ακολουθήσει μια σε διαφορετική κατεύθυνση. Εμπνεύστηκε τον χαρακτήρα του από τον Κερτ Κομπέιν των Nirvana.

Διαβάστε ακόμα: «Είμαι η Εκδίκηση!» Νέο επικό τρέιλερ του «The Batman» του Ματ Ριβς

the batman

«Οταν γράφω, ακούω μουσική και καθώς έγραφα την πρώτη πράξη, έβαλα το “Something in the Way” των Nirvana. Τότε σκέφτηκα ότι, αντί να κάνω τον Μπρους Γουέιν μια ακόμα εκδοχή του playboy που έχουμε δει πριν, υπάρχει μια άλλη εκδοχή του όπου είχε περάσει μια μεγάλη τραγωδία και έγινε ερημίτης. Αρχισα λοιπόν να κάνω αυτή τη σύνδεση με το “Last Days” του Γκας Βαν Σαντ και την ιδέα αυτής της φανταστικής εκδοχής του Κερτ Κομπέιν που βρίσκεται σε αυτό το είδος κατεστραμμένου αρχοντικού», δήλωσε ο Ριβς.

Βέβαια η ταινία του Γκας Βαν Σαντ δεν ήταν η μόνη έμπνευση του Ριβς. Πρόσφατα είδε και το «Good Time» των αδερφών Σάφντι. «Σε εκείνη την ταινία μπορούσες πραγματικά να νιώσεις το πόσο ευάλωτος ήταν και την απελπισία του, αλλά μπορούσες να νιώσεις και τη δύναμή του. Νόμιζα ότι ήταν μια εξαιρετική μίξη. Είχε επίσης αυτό το πράγμα του Κερτ Κομπέιν που μοιάζει με ροκ σταρ, αλλά νιώθεις επίσης ότι θα μπορούσε να είναι ερημίτης».

Η ταινία «The Batman» κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 22 Μαρτίου 2022 και ο Ριβς δημοσίευσε στο twitter του ένα νέο κινούμενο ποστερ της ταινίας.