Φεστιβάλ / Βραβεία

To φεστιβάλ του Τελιουράιντ ακυρώνεται για φέτος

στα 10

Ενα από τα πιο επιδραστικά αμερικάνικα κινηματογραφικά φεστιβάλ, πέφτει κι αυτό θύμα της πανδημίας.

To φεστιβάλ του Τελιουράιντ ακυρώνεται για φέτος

Μπορεί να μην έχει το μέγεθος του Sundance ή άλλων αμερικάνικων φεστιβάλ, αλλά το «μικρό» και μάλλον ελιτίστικο φεστιβάλ του Τελιουράιντ αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και δημοφιλή του παγκόσμιου φεστιβαλικού κυκλώματος και ένα από εκείνα που αποτελούν ένα πολύ καλό εισιτήριο για την κούρσα των Οσκαρ.

Οι διοργανωτές του επέμεναν εδώ και μήνες ότι το φεστιβάλ φέτος θα λάβει χώρα κανονικά στις αρχές Σεπτεμβρίου, όμως οι αρχές της πόλης και της πολιτείας του Κολοράντο απαγόρευσαν την χρήση τουλάχιστον δύο από τους βασικούς του χώρους διεξαγωγής, στο πλαίσιο των μέτρων ενάντια στον Covid-19.

Δείτε ακόμη: Αποχαιρέτα το (σιγά σιγά) το «Tenet» που χάνεις...

To φεστιβάλ αναγνωρίζει ότι ακόμη κι αν μέχρι πολύ πρόσφατα οι διοργανωτές του πίστευαν ότι θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις προβολές και τις δράσεις τους φέτος, η εκ νέου εξάπλωση της πανδημίας άλλαξε τα σχέδιά τους. Εν τούτοις υπόσχονται ότι σύντομα θα ανακοινώσουν το πρόγραμμα των φιλμ που είχαν επιλέξει και καλούν τους θεατές του, να τις υποστηρίξουν και να τις ακολουθήσουν όταν αυτές βρουν τον δρόμο τους προς το κοινό.

Δείτε επίσης: Το Netflix και η Warner Bros στον αγώνα για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού;