Φεστιβάλ / Βραβεία

Teen Choice Awards 2014: Οι έφηβοι έχουν τα δικά τους Οσκαρ!

στα 10

Η απονομή των φετινών Teen Choice Awards απέδειξε πως οι νεαροί Αμερικάνοι θεατές έχουν το δικό τους σινεμά. Και δεν πρόκειται να το απαρνηθούν ποτέ.

Teen Choice Awards 2014: Οι έφηβοι έχουν τα δικά τους Οσκαρ!
Σεϊλίν Γούντλεϊ

Με εφτά ολόκληρα βραβεία το «Λάθος Αστέρι» υπήρξε με διαφορά ο θριαμβευτής των φετινών Teen Choice Awards που με σήμα τους τη σανίδα του σερφ επιπλέουν στα βαθιά νερά μιας βιομηχανίας που θα έδινε τα πάντα για να κερδίσει ολοκληρωτικά το target group τους - δηλαδή το 17-23 των ηλικίων που κάνουν τις ταινίες επιτυχίες.

Το «Λάθος Αστέρι» έφτασε στα Teen Choice Awards με τεράστια επιτυχία στo box-office για να συγκεντρώσει το βραβείο Καλύτερου Δράματος, Καλύτερης Κινηματογραφικής Χημείας (για τους Ανσελ Ελγκορτ, Νατ Γουλφ και Σεϊλίν Γούντλεϊ), Καλύτερου Φιλιού (ανάμεσα στη Σεϊλίν Γούντλεϊ και τον Ανσελ Εγκορτ, το βραβείο «Κλέβω την Παράσταση» (για τον Νατ Γουλφ), Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού (στον Ανσελ Εγκορτ και για το «Divergent»), Ηθοποιού σε Δράμα (στον Ανσελ Εγκορτ), Καλύτερης Ηθοποιού σε Δράμα (Σεϊλίν Γούντλεϊ).

Teen Choice Awards 2014 Η Σεϊλίν Γούντλεϊ, ο Νατ Γουλφ και ο Ανσελ Εγκορτ παραλαμβάνουν το βραβείο Καλύτερης Κινηματογραφικής Χημείας

Η Σεϊλίν Γούντλεϊ κέρδισε και το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού σε Περιπέτεια για το «Divergent», το οποίο με τη σειρά του κέρδισε και το βραβείο Καλύτερης Περιπέτειας, αλλά και το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού σε Περιπέτεια για τον Θίο Τζέιμς.

Teen Choice Awards 2014 Τζος Χάτσερσον

Στην κατηγορία της Επιστημονικής Φαντασίας θριαμβευτής ήταν φυσικά το «Αγώνες Πείνας: Φωτιά» που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Ηθοποιού (για τη Τζένιφερ Λόρενς) , Καλύτερου Ηθοποιού (για τον Τζος Χάτσερσον) και καλύτερου κακού για τον Ντόναλντ Σάδερλαντ, ο οποίος έκλεψε και την παράσταση από τους εφήβους ανταγωνιστές του με ένα ευχαριστήριο λόγο σκέτο δηλητήριο, προσφέροντας μούρα στο κοινό.

Teen Choice Awards 2014

«Με ανακηρύξατε τον πιο κακό; Η γυναίκα μου - με την οποία είμαι παντρεμένος εδώ και 42 χρόνια - μου ζήτησε να σας πω ότι συμφωνεί μαζί σας. Εγώ, από την άλλη, δεν συμφωνώ. Νομίζω πως είμαι πολύ καλός. Ηρεμος και γενναιόδωρος - τόσο γενναιόδωρος που σας έφερα μερικά σουβενίρ από την Πάνεμ! Είναι μούρα - δεν θα τα έτρωγα αν ήμουν στη θέση σας.»

Δείτε εδώ το βίντεο με τον ευχαριστήριο λόγο του Ντόναλντ Σάδερλαντ:


Στις υπόλοιπες κινηματογραφικές κατηγορίες ξεχώρισαν το «The Other Woman» ως Καλύτερη Κωμωδία, η Εμα Ρόμπερτς ως Καλύτερη Κωμική Ηθοποιός στο «We're the Millers», ο Κέβιν Χαρτ ως Καλύτερος Κωμικός Ηθοποιός στο «Ride Along» και το «22 Jump Street» ως Καλύτερη Καλοκαιρινή Ταινία και με βραβεία και για τους δύο πρωταγωνιστές του - τον Τσάνινγκ Τέιτουμ και τον Τζόνα Χιλ.

Teen Choice Awards 2014

To Ultimate Teen Choice Award κέρδισε η Σελένα Γκομέζ, ενώ στις τηλεοπτικές κατηγορίες κέρδισαν η Λούσι Χέιλ (Καλύτερη Δραματική Ηθοποιός για το «Pretty Little Liars»), η Λέα Μισέλ (Καλύτερη Κωμική Ηθοποιός για το «Glee», η Νίνα Ντόμπρεβ (Καλύτερη Ηθοποιός σε Τηλεοπτική Σειρά Επιστημονικής Φαντασίας για το «Vampire Diaries»). Καλύτερη Δραματική Σειρά ανακηρύχθηκε το «Pretty Little Liars», Καλύτερη Κωμική Σειρά το «The Big Bang Theory», Καλύτερη Σειρά Επιστημονικής Φαντασίας το «Vampire Diaries», Καλύτερο Ριάλιτι το «Keeping Up with the Kardashians», Καλύτερο Ριάλιτι/Διαγωνισμός το «The Voice», Καλύτερη Σειρά Κινουμένων Σχεδίων το «The Simpsons».

Διαβάστε ακόμη: