Buzz

«Εχω εντολές να προκαλώ πόνο!»: Ο «TAU» έρχεται στο Netflix και δεν αστειεύεται...

στα 10

Η νέα ταινία του Netflix βγαίνει στις 29 Ιουνίου και φέρνει αντιμέτωπη τη Μάικα Μονρό με... τη φωνή του Γκάρι Ολντμαν!

«Εχω εντολές να προκαλώ πόνο!»: Ο «TAU» έρχεται στο Netflix και δεν αστειεύεται...

Από το «It Follows» και μετά, η καημένη η Μάικα Μονρό δεν παύει να ταλαιπωρείται: αυτή τη φορά, όχι (μόνο) από ανθρώπους, αλλά κι από ένα πλάσμα τεχνητής νοημοσύνης, που μιλά με τη φωνή του Γκάρι Ολντμαν, στην πρώτη του «εμφάνιση» μετά το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για το «Darkest Hour».

Διαβάστε ακόμη: To «Locke & Key» ξεκλειδώνει τα μυστικά του στο Netflix

tau 607

Ο λόγος για το «TAU», τη νέα ταινία του Netflix που κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 29 Ιουνίου, με χρηματοδότηση από το Hercules Film Fund του Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση, μαζί με την Waypoint Ent., σε παραγωγή των Addictive Pictures, του Κέβιν Τουρέν και της Rhea Films των Τέρι Ντούγκας και Ζαν Λικ Ντε Φάντι.

Η Μάικα Μονρό είναι η Τζούλια, μια όμορφη hustler που πέφτει θύμα απαγωγής ενός παρανοϊκού επιστήμονα, του Αλεξ (Εντ Σκρέιν) και παγιδεύεται στο σπίτι του, ένα διαμέρισμα που εκτοξεύει την έννοια smart home σε νέες σφαίρες τεχνολογικής έμπνευσης. Ο Αλεξ θέλει να χρησιμοποιήσει την Τζούλια ως πειραματόζωο: δεν υπάρχει διαφυγή από το σπίτι, μια κι αυτό βρίσκεται στον απόλυτο έλεγχο του TAU, μιας κατασκευής τεχνητής νοημοσύνης. Ο TAU είναι προγραμματισμένος για ακραίες απαιτήσεις και σαδιστικές τιμωρίες, αλλά η μόνη πιθανότητα διεξόδου της Τζούλια είναι να να συμμαχήσει μαζί του. Εχει ο TAU, μέσα στο λογισμικό του, ψήγματα ανθρωπιάς;

tau 607

Το «TAU» σκηνοθετεί ο πρωτοεμφανιζόμενος Φεντερίκο Ντ' Αλεσάντρο, με εμπειρία ως animatics supervisor στη Marvel, το σενάριο υπογράφει η Νόγκα Λάνταου του «Magicians» και το πρώτο τρέιλερ, με την αισθητική, το σασπένς και τα διαρκή ερωτηματικά για τη σχέση εξουσίας ανθρώπου και τεχνολογίας, ανοίγει την όρεξη για sci-fi οικιακή οικονομία.


Διαβάστε ακόμη: TV preview: Οι 25 must πρεμιέρες του καλοκαιριού

tau poster 607

Tags: netflix, tau