Buzz

Tarantino XX: 20 χρόνια Ταραντίνο σε μία Blu-ray κασετίνα

στα 10

Ο Κουέντιν Ταραντίνο γιορτάζει τα 20 πρώτα χρόνια του στη σκηνοθεσία με μία Blu-ray κασετίνα και ένα teaser στο οποίο υπαγορεύει τους κανόνες του κόσμου του. Οπως: πρώτα πυροβολείς, μετά κάνεις ερωτήσεις. Δείτε το!

Tarantino XX: 20 χρόνια Ταραντίνο σε μία Blu-ray κασετίνα

20 χρόνια Ταραντίνο, 8 ταινίες, 5 ώρες extra bonus features. Αυτό είναι το περιεχόμενο του επετειακού box set «Quentin Tarantino XX» που θα κυκλοφορήσει για τον εορτασμό δύο δεκαετιών στην σκηνοθεσία, του πάλαι ποτέ κακού «off-Hollywood» παιδιού. Το πακέτο θα περιέχει τα: «Reservoir Dogs», «Pulp Fiction», «Jackie Brown», «Kill Bill: Vol. 1», «Kill Bill: Vol. 2», «Death Proof», «Inglourious Basterds», αλλά και το «True Romance», το σενάριο του οποίου υπογράφει ο Ταραντίνο.

Η τελευταία προσθήκη, ίσως ένας φόρος τιμής στον μακαρίτη Τόνι Σκοτ (ο Ταραντίνο μάλιστα στα extras κάνει και τον σχολιασμό στο άλλο κανάλι του ήχου) μπερδεύει περισσότερο, παρά χαροποιεί τους φανατικούς ταραντινικούς: γιατί να συμπεριληφθεί αυτό κι όχι το «From Dusk Till Dawn» ή το «Four Rooms» ή έστω το πιο πρόσφατο «Grindhouse» που εμπεριέχει μία πολύ διαφορετική version του «Death Proof»; Οι συλλέκτες αναρωτιούνται...

Δεν είναι όμως αυτό το μεγαλύτερο παράπονο. Η παράλειψη μίας ταινίας που περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία, το director's cut του όπως-θα-έπρεπε-να-έχει-κυκλοφορήσει 4ωρου «Kill Bill», με το όνομα «The Whole Bloody Affair», δεν υπάρχει στην κασετίνα. Κάτι που είναι άξιο απορίας γιατί η ταινία είχε κόπια: είχε παιχτεί το 2011 σε ειδικό αφιέρωμα στο Νιου Μπέβερλι της Καλιφόρνια.

Πάντως όλες οι ταινίες έχουν νέα εξώφυλλα, ένθετα και books - φιλοτεχνημένα από την εταιρία design Mondo (δείγμα τους βλέπεται στο διαφημιστικό πόστερ της κασετίνας στο gallery).

UPDATE 20/11: Η κασετίνα κυκλοφορεί αύριο και θα εμπεριέχει artwork έκπληξη! Εκτός από το συλλεκτικό πόστερ του Ταραντίνο δια χειρός Κεν Τέιλορ, όσοι την παραγγείλουν θα βρουν κι ένα κολλάζ εμπνευσμένο από τις διάσημες ταινίες του πάλαι ποτέ enfant terrible του αμερικανικού σινεμά. Δείτε ολόκληρο το κολλάζ στο gallery και μία λεπτομέρειά του εδώ!

ταρα

To «Quentin Tarantino XX» θα κυκλοφορήσει στις 21 Νοεμβρίου και θα κοστίζει 119.99 δολάρια.

Δείτε το trailer!