Buzz

«Τα μνημειώδη εγκλήματα που ζήσαμε μαζί». Ο υπέροχος ρομαντικός σουρεαλισμός του «Tabu»

στα 10

Η ταινία του Πορτογάλου Μιγκέλ Γκομές έφτασε ως τα βραβεία LUX και τώρα με αφορμή την έξοδό του στις αμερικάνικες αίθουσες μας κερνά ένα ακόμη ακαταμάχητα γοητευτικό τρέιλερ, υπό τους ήχους του «Be my Baby» στα ισπανικά...

«Τα μνημειώδη εγκλήματα που ζήσαμε μαζί». Ο υπέροχος ρομαντικός σουρεαλισμός του «Tabu»

Εκανε την πρώτη προβολή της στο φεστιβάλ του Βερολίνου τον περασμένο Φεβρουάριο και εντυπωσίασε με την τολμηρή του αφηγηματική γλώσσα, την αξιαγάπητη σινεφιλία του, τον τρόπο με τον οποίο μεταμορφώνει κάτι παλιό και γνώριμο σε κάτι αληθινά καινούριο.

Ξεκινώντας από το βραβείο της FIPRESCI που κέρδισε στο φεστιβάλ, η τρίτη μεγάλου μήκους του Γκομές έκανε τον γύρω των φεστιβάλ του πλανήτη (ανάμεσα στα οποία και της Θεσσαλονίκης) βρέθηκε στους τρεις φιναλίστ των βραβείων LUX και εξασφάλισε διανομή και για την Ελλάδα όπου θα βγει τους επόμενους μήνες.

Αυτή η ιστορία μιας μεγάλης αγάπης που αναφέρεται στο «Tabu» του Μουρνάου και διαδραματίζεται κατά το ήμισυ στην σύγχρονη Πορτογαλία και στο άλλο της μισό ογδόντα χρόνια νωρίτερα στην μυστικιστική, ανεξερεύνητη αφρικάνικη ήπειρο είναι ένα φιλμ που αξίζει να απολαύσετε στην μεγάλη οθόνη αφού κουβαλά εντός του κάτι αληθινά «κινηματογραφικό».

Το καινούριο τρέιλερ του φιλμ που κυκλοφόρησε με αφορμή την έξοδό του στις αμερικάνικες αίθουσες, αφήνει να διαφανεί κάτι από την ξεχωριστή του φύση και προσφέρει απλόχερα κριτικές επευφημίες που του αξίζουν και με το παραπάνω.

Δείτε το πιο κάτω και διαβάστε περισσότερα για το φιλμ στην κριτική του flix από το φεστιβάλ Βερολίνου.