Φεστιβάλ / Βραβεία

SXSW 2016: To Flix στο 90λεπτο stand-up show του Τζαντ Απαταου

στα 10

Oπως το είχε υποσχεθεί, ο Τζαντ Απαταου, παραγωγός του «Pee-wee's Big Holiday», μετά την πρεμιέρα της ταινίας ανέβηκε στη σκηνή του Paramount και μας χάρισε ένα ξεκαρδιστικό stand-up sessions μαζί με φίλους του κωμικούς. Δείτε βίντεο από το «Judd Apatow & Friends».

SXSW 2016: To Flix στο 90λεπτο stand-up show του Τζαντ Απαταου

Χθες βράδυ, η κινηματογραφική καρδιά του Ωστιν και του SXSW χτυπούσε στο Paramount Theater. Η παγκόσμια πρεμιέρα του «Pee-wee's Big Holiday» σήμαινε την μεγάλη επιστροφή του Πολ Ρούμπενς σε έναν χαρακτήρα που το αμερικανικό κοινό θεωρεί μικρό Θεό. Ο,τι κι αν γράψει κανείς είναι λίγο. Για εμάς μπορεί να είναι μία έξυπνη cultιά (άλλωστε το «Pee-wee's Big Adventure» είναι Τιμ Μπάρτον), αλλά για την Αμερική αυτός ο ήρωας φαίνεται ότι σημαίνει πολλά περισσότερα: τον λατρεύουν τον Πι-Γουι Χέρμαν. Τον λατρεύουν. Σοκ και δέος τη στιγμή που ανέβηκε ο Ρούμπενς επί σκηνής για έναν πρώτο χαιρετισμό και την παρουσίαση της ταινίας. Το κοινό σηκώθηκε σε εκστασιασμένο standing ovation, σφύριζε και ούρλιαζε. Παραλήρημα όταν βγήκε να υποκλιθεί μετά τα credits τέλους. Συγκίνησε και ενθουσιασμός στο Q & A, όπου η κοπέλα που έκανε την πρώτη ερώτηση έβαλε τα κλάματα: «Σας ευχαριστώ για αυτόν τον ήρωα. Για όσους από εμάς είχαμε δύσκολα χρόνια ο Πι-Γουι ήταν η συντροφιά μας...»

Δείτε το χειροκρότημα που εισέπραξε ο Ρούμπενς και η ομάδα του μετά το τέλος της ταινίας:

.

[Το κινηματογραφικό φεστιβάλ SXSW διεξάγεται φέτος από τις 11 μέχρι τις 20 Μαρτίου. Το Flix βρίσκεται στο Ωστιν, Τέξας για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα]

Για να είμαστε ειλικρινείς παρακολουθούσαμε με ενδιαφέρον τις ακραίες φανατικές αντιδράσεις νιώθοντας αρκετά outsiders. Το camp value του ήρωα είναι κάτι το σεβαστό, το αν κατάφερε να μας κάνει να γελάμε επί 90 λεπτά όμως είναι διαφορετικό θέμα. Γιατί η (σε παραγωγή Τζαντ Απαταου για το Netflix) μεγάλη επιστροφή του Πι-Γουι Χέρμαν, είναι μία κωμωδία που αρχικά προκαλεί χαμόγελα τρυφερής νοσταλγίας και σταδιακά κάποια γέλια με τις ιδέες της, αλλά στο τέλος έχεις κάπως βαρεθεί από το overdose ανοησίας. Μοιάζει με κάτι που θα είχε μεγαλύτερη δύναμη ως μικρού μήκους - θέλαμε τον Πι-Γουι σε μικρές δόσεις, όπως τα σοκολατάκια που τόσο του αρέσουν.

Pee-wee's Big Holiday 607 1

Προς τιμήν του όμως, ο Πολ Ρούμπενς μοιάζει να γλίστρησε με αβίαστη άνεση στο ατσαλάκωτο γκρι κουστούμι και το κόκκινο παπιγιόν του ήρωά του και ανέστησε αυτό τον άντρα-αιώνιο-παιδί εντελώς φυσικά κι οργανικά. Σαν να μην είχαν περάσει 35 χρόνια από τη γέννησή του. Ο Ρούμπενς έγραψε το σενάριο μαζί με τον Πολ Ραστ (της νέας σειρά του Τζαντ Απατοου για το Netflix: «Love») ενώ τη σκηνοθεσία υπέγραψε ο πρωτοεμφανιζόμενος στην μεγάλη οθόνη Τζον Λι (με τηλεοπτικά credits όμως όπως τα «Broad City» και «Inside Amy Schumer»).

Pee-wee's Big Holiday 607 2

Η υπόθεση θέλει τον Τζο Μανγκανιέλο (ο οποίος παίζει μία καρικατούρα του εαυτού του) ως το άλλο μισό, τον χαμένο soulmate του Πι-Γουι Χέρμαν. Σε μία στάση του Χολιγουντιανού σταρ στο Fairvylle, το μικρό προάστιο του Πι-Γουι που δεν ενδιαφέρεται να εγκαταλείψει ποτέ, ούτε για ολιγοήμερες διακοπές, γνωρίζονται, γίνονται κολλητοί κι ο Μανγκανιέλο τον καλεί στα γενέθλιά του στην Νέα Υόρκη. Τον παρατρύνει μάλιστα να μην πετάξει με αεροπλάνο, αλλά να οδηγήσει cross country για να «ζήσει και λίγο». Και φυσικά σε αυτό το ταξίδι δρόμου συμβαίνουν τα πάντα: σέξι λησταρχίνες, Αμις πάστορες, ιπτάμενα αυτοκίνητα, στρουμπουλές κόρες αγρότη που θέλουν τον Πι-Γουι για το κορμί του, ερπετά, ορμητικοί καταράκτες, βαθιά αλά Indiana Jones πηγάδια, ατάκες, inside jokes, ατάκες, γέλια, διάχυτη σαχλαμάρα και σήμα-κατατεθέν διαπεραστικές κραυγές.

Stand up: «Judd Apatow & Friends»

Στο τέλος της ταινίας, ο Τζαντ Απαταου πήρε το μικρόφωνο και περιποιήθηκε όσους παραμείναμε στην αίθουσα με ένα stand up session που κράτησε ζωντανό επί 90 λεπτά ο ίδιος και φίλοι του guest κωμικοί (ανάμεσά τους κι ο θρυλικός Ρόμπερτ Κλάιν, από τον οποίο θα πάρετε μία μικρή γεύση στο τρίτο βίντεο).

Το Flix ήταν εκεί για να σας μεταφέρει μικρά στιγμιότυπα και highlights της βραδιάς. Πατήστε το play!

.

.

.

.

.

[Το κινηματογραφικό φεστιβάλ SXSW διεξάγεται φέτος από τις 11 μέχρι τις 20 Μαρτίου. Το Flix βρίσκεται στο Ωστιν, Τέξας για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα]

Περισσότερο SXSW Film Festival:

Tags: SXSW 2016